Pandemi döneminde, ülke ve şehir olarak kontrollü döneme adım attık.

Her şeyden önce daha dikkatli ve temkinli olmamız gereken, ayrıca da ekonominin çarklarının dönmesi gereken bir dönemdeyiz.

İnsanlarımız hem maddi hem de manevi anlamda oldukça yoruldular.

Pandemi başladığından bu yana başta Edirne Valimiz Sn. Ekrem Canalp idaresinde Edirne’deki resmi kurumlar canla başla çalıştılar, her yere her vatandaşa ulaşmaya çalıştılar.

Sağlık İl Müdürü Sn. Ali Cengiz Kalkan ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Selma Heves önderliğinde bu süreci başarıyla yöneten hekimleri, sağlık çalışanlarına ayrıca bir teşekkür etmek her yurttaş gibi benim de sorumluluğumdur.

Bir kez daha sağlık neferlerini kutluyorum.

***

Devletin çeşitli kademelerinde yaptığı üst düzey bürokratlık görevleri ve Edirne Milletvekilliği dönemindeki başarılı çalışmalar ve yatırımların ardından Edirne Belediye Başkanı seçilen Sn. Recep Gürkan’ı ise bu süreç ve öncesini de göz önünde bulundurarak ayrıca değerlendirmek istedim.

Daha önce yaptığı görevler ve icraatlarını göz önüne alarak Sn. Recep Gürkan’ın ilk dönem Belediye Başkanlığına seçilmesi, beni de fazlasıyla heyecanlandırmıştı.

Yakından tanıdığım ve Belediye Başkanlığı öncesi yaptıklarını bildiğim için kente faydalı işler yapacağı inancıyla oldukça umutlandım.

Daha mazbatasını almadan, yeşil alan talanına dur demek için kendisini kepçenin önüne atması ise, tüm kentte ve her kesimden vatandaşta büyük bir beklenti yarattı.

Kentteki bu beklenti, günler aylar geçtikçe kaybolurken bir iki yüzeysel icraat haricinde Edirne halkı tabiri yerindeyse Sn. Recep Gürkan’dan umduğunu bulamadı.

Kendisi, ekibi ve çevresi sürekli eleştirilerin hedefindeydi.

Yıllar geçerken Edirne’nin kanayan yaraları, kangren olmuş sorunları halen çözüm bekliyordu.

İlk dönemin sonunda Edirne halkı da kendisini başarısız bulmuş olacak ki, ikinci dönem kenti yönetme vizesini kendisine ‘burun farkıyla’ vermeyi uygun gördü.

Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan’ın yeni döneminde bazı şeylerin farklı olacağı meclis üyelerini seçimi ve seçimden sonra yapacağını açıkladığı yetkilendirmelerle açıkça belliydi.

İkinci Belediye Başkanlığının ilk yılı dolmadan Edirne’nin yıllardır kangren olan alt yapı sorununa ilk kazmayı vurması da yeni dönemde ne yatırımlar yapılacağının işareti oldu.

Pandemi sürecinde dahi hız kesmeden devam eden alt yapı çalışmaları halkımızın takdirini kazanırken, yakın zamanda Edirne Belediyesi tarafından refüjlerde yapılan düzenleme kentimize oldukça yakıştı. Görsel anlamda kentin caddelerini gerdanlık gibi süsleyen yeni düzenleme aynı zamanda yıllardır refüjlere ekilen çiçekler üzerinden yapılan spekülasyonları da ortadan kaldırdı.

Kentin alt ve üst yapısıyla ilgili ciddi adımların atıldığı günlerde tüm dünyanın başına musallat olan salgın ciddi bir panik havası yaratırken, ilk dönem halk tarafından eleştirilen Recep Gürkan için sınav zamanıydı.

Pandemi ilan edilmeden günler önce hazırlıklarını yapan Edirne Belediyesi, uzun yıllardır görmediğimiz sürat ve özveriyle karşımıza çıkıverdi.

Başta Edirne Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu liderliğinde fedakar belediye çalışanları yorulmadan, bıkmadan ellerinden gelenin fazlasını yaparak bu dönemin hizmet  tarafında kahramanları oldular.

Ülke genelinde maskenin nasıl ve ne yöntemle dağılacağı konuşulurken Edirne’de neredeyse kurumların ve evlerin yarısından fazlasına maske, dezenfektan ve karaborsaya düşen kolonyalar bile ulaştırılmıştı.

Kamuya açık yerlerin yanı sıra apartmanların tek tek dezenfekte edildiğini söylemeye bile gerek duymuyorum.

Özetle söylemek gerekirse, ilk dönemde istese de bazı projeleri hayata geçiremeyen Recep Gürkan, ikinci döneminde başlattığı alt ve üst yapı projelerinin yanı sıra pandemi sürecindeki başarısıyla hem halkın güvenini kazandı hem de ne kadar doğru bir seçim yaptıklarını kanıtlamış oldu.

***

Bu süreç halen geçmiş değil, kontrollü olarak normalleşmeye çalışıyoruz.

Tabi bu kurumların ve kişilerin üzerine düşenleri yapmasıyla mümkün olacaktır.

Bu süreçte Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. olarak bizler de hastanemiz, otelimiz, yurdumuz ve gazetemiz ile elimizi taşın altına koyarak sağlık çalılaşanları ve belediye çalışanlarını günlerce ağırladık. Hastane olarak İl Sağlık Müdürlüğümüzün yanında olarak tıbbi ekipman vs. konularda imkanlarımız dahilinde yardımcı olduk.

Gün ticaret yapma değil, yardımlaşma destek olma günüydü.

Ayrıca şirketimiz aylarca %15-20 kapasite ile çalıştığı halde hiç bir çalışanımızı işten çıkarmadı.

Biz kurumlarımızla birlikte bu süreci hakkını vererek ve başarıyla geçirdiğimizi düşünüyoruz.

Kurum olarak pandemi sürecinde devletimiz ve kurularımızın yanında olmaya gayret ettik ve şartlar gerektirirse, gerekeni tereddüt etmeden yaparız.

Yaptıklarımızı bir beklenti içerisine girerek değil tamamen kentte yaşayan bilinci gereği yaptık.

Bu tür olağanüstü durumlarda bizler nasıl açıkça niyetimizi belli edip elimizden geleni yapıyorsak, Edirne’deki resmi kurumların da, kamu-özel sektör ayrımı gözetmeden kentteki kuruluşlara destek olmasını bekliyoruz.

Umarım hızla normalleşir ve eski kötü günlere dönmeyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.