Türkiye'nin çeltik üretimindeki lokomotif bölgelerinden biri olan İpsala Ovası'nda ekim sürecinin tamamlanmasının ardından üreticiler, ilaçlama ve gübreleme çalışmalarına hız verdi.
İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Bakan, bu yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle ekimlerin gecikmeli başladığını ancak sürecin herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandığını belirtti. Üreticilerin büyük fedakârlıkla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bakan, şimdi ise verimi doğrudan etkileyecek kritik döneme girildiğini söyledi.
Bakan, yaptığı açıklamada, “Hava şartları nedeniyle geç başlayan çeltik ekimi sıkıntısız bir şekilde tamamlandı. Şu anda ilaçlama ve gübre atma dönemindeyiz. Üreticilerimiz bu dönemde yoğun bir çalışma sergiliyor.Emeklerimiz boşa gitmesin inşallah. Bu yıl daha fazla verim almayı bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye pirinç üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan İpsala Ovası'nda üreticiler, kaliteli ürün ve yüksek rekolte hedefiyle tarlalarda yoğun mesai harcıyor. Uzmanlar ise bu dönemde yapılacak doğru ilaçlama ve gübreleme uygulamalarının sezonun başarısını belirleyeceğine dikkat çekiyor.
Binlerce dönümlük alanda sürdürülen çalışmaların, hem bölge ekonomisine hem de ülke tarımına önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Haber Merkezi





