Çarşı  ve pazardan  ihtiyacını karşılayan  halkımız piyasanın denetimsizliğinden yakınıyor.Özellikle dar gelirliler bir hafta önce satın aldığı bir ürüne kısa zaman sonra  zam yapılması ile  ihtiyaçlarını karşılamada  çok zora  giriyor.

Piyasada satılan halkın ihtiyacı olan ürünlerin fiyatının neye göre belirlendiğini denetleyen bir merci yok.Özellikle komşu ülke Yunan ve Bulgar  vatandaşlarının  pazarlarımıza akın etmesiyle  pazarlardaki ürün fiyatları yerli müşteri dikkate alınmadan belirlenir hale geldi.

Bu durum Edirne esnafına olan güveni azaltıyor.Bu güvensizlik komşu ülkelerden gelenlere   de yansımasıyla ilimize gelen komşular    son günlerde  başka  illere yönelmeye başladı.Edirne esnafları daha önceki yıllarda bu alanda kötü bir sınav verdi. Bunun tekrarı Edirne açısından çok zararlı sonuçlar doğurur.Onun için piyasanın denetlenmesi gerekiyor. Bazı esnafların kusurlarının faturası tüm esnaflarımıza çıkar. Geçmiş yıllarda  yaşanılan  hataların nelere mal olduğunu dikkate almalıyız.

------------

FIKRA

 BANA GÖRÜNME DE

Nasrettin Hocayı kandırıp çirkin bir kadınla evlendirmişler.Hoca gerdek gecesinde kadının yüzünü açıp baktığında kandırıldığını anlamış.Fakat ses çıkarmamış.Hoca ile kadın bir sure sohbet etmiş. Bu sohbet sırasında kadın hocaya şöyle bir soru yöneltmiş.” Hoca efendi ben yabancı sayılırım.Sizin dostlarınızı ,akrabalarınızı tanımam.Kimlere görünüp kimlere görünmeyeyim.?

Canı çok sıkılan hoca:

“Bana görünme de kime görünürsen görün” demiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.