Bir süredir halkımız politik tartışmalarla avutuldu. Adeta “Cambaza bak” denilerek halkın günlük yaşamında yaşanılan zorluklar ikinci planda kaldı.

Seçim sonrası devam eden politik tartışmalar   artık bıkkınlık yaratmaya başladı.

Partiler arasında devam eden koltuk tartışmaları, özellikle Ana Muhalefet  Partisi CHP’de her seçim sonrası yaşanan kaos bir kez daha nüksetti.Bu arada seçim kaybetmenin nedenleri bir kanara  bırakılıp  iç çekişmeler ön plana çıktı.Aslında  seçimlerde zor koşullarda  alınan oy azımsanacak düzeyde değildi.

Bundan  daha fazlasını beklemek hayalcilik olurdu.

Seçim koşulları ortada .Otomobille giden birine yaya olarak yarış etmek gibi bir yarışta kazanmak mümkün değildi.

Her şey   özel şartlar gündeme getirilerek seçim sonuçlar  beklendiği gibi oldu.Bu sonuçlar  kafalarda soru işareti bıraksa da halkın iradesi bu diye kabullenmekten başka çare olmadığını  muhaliflerin de sineye çekmeli. Bundan sonra yapılacak mahalli seçimlere hazırlanmaları lazım.

Eğer muhalefetteki bu kavga uzun süre devam ederse mahalli seçimlerde de hayal kırıklığına uğramaları kaçınılmaz olur.

----------

GÜNDEM ZOR YAŞAM ŞARTLARI OLMALI

Bugün kısır siyasi tartışmalar bir yana bırakılıp  halkın esas gündemi, azalacağı yerde her geçen gün artan yaşam şartları olmalı.

Bu konuda beklenen asgari ücret zamları ve emekli maaş farkları bu zor hayat şartlarını giderecek düzeyde olmayacağı ortada.

Yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide rasyonel şartlarından bahsediyor.Bunu da halka yansıması yine fedakarlıktan geçecek.

Daha önceki uygulamalar ve   ekonomideki hedef bunu gösteriyor. Anlaşılan, dar gelirliler bir süre daha çarşı ve pazarlarda ihtiyaç ürünlerine  ekonomik şartları yeterli olmadığı için bakmakla yetinecekler.

Et  ve süt ürünleri vitrinlerindeki fiyatları gördüğünüzde hayrete düşüyorsunuz.

Bu gıdalar sağlıklı yaşamımız için zorunlu besinler.Onları almadığınız zaman yolunuz sonunda hastaneye uzanıyor.

Hastanelerdeki uzun kuyruklar,özellikle beslenme yetersizliğinden oluşan hastalıklarda şikayetçi olanların  hastanedeki kuyruğunun daha uzun olduğuna tanık oluyorsunuz.

Bir süredir politik tartışmalar ile ikinci plana kalan yaşam şartları sonunda yine asıl sorunumuz haline geldi.

Siyasilerin vaatlerinin büyük bölümünün ekonomik şartlar ileri sürülerek erteleneceğini, bir süre sonra da unutulacağını aklıdan çıkarmamalıyız.

 Maalesef bizim ülkemizde siyaset “ dün dündür,

 Bugün bu gün” misali böyle  geldi böyle gidiyor.

Bundan sora da değişeceğine dair  de emare yok.Ne demişler,  her ülke  layık olduğu şeklide  idare edilir. Bunu değiştirmek atomu parçalamaktan  daha zordur.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.