Kentimizde  görev alan yöneticilerden bugüne kadar gelip geçenlerin kaçı hatırada kaldı. Gerek resmi, gerekse özel kurumlarda bir dönem görev yapanların kaçını hatırlayabiliyoruz?

Görevleri döneminde rutin işleri yapıp gittiler. Şöyle bir hafızamızı yoklayalım.  İlimizde onlarca vali görev yaptı.Bugün sorulduğunda  rahmetli Fahri Yücel dışında hatırlanan var mı?

Görevi sırasında ses getirecek Edirne’yi hal arasında  ve ulusal anlamda tanıtacak  kaç yöneticimiz var. buna  Trakya Üniversitemiz  de dahil. Halkımız kalıcı hizmeti olan yöneticileri hiç unutmuyor. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen İlhami Ertem hatırlanıyor. Günlük işlerin  çerçevesinde iş gören proje üretmeyen yöneticiler  görevleri sonunda unutulup giderler.Yaptığı hizmetleri nedeniyle heykeli dikilecek ismi unutulmayan kaç yöneticimiz gelip   geçmiş.? Bakıyoruz  az sayıda esnafımız kentimizin adını duyurmak için çırpınıyor.Her alanda ilimizi temsil ediyor. Nerede anlı şanlı bölge bölge, ülke ülke  turlayıp bunlardan Edirne yararına bir proje geliştirmeyen odalarımızın kentimizin hangi,  hizmetine desteği var?

Yollarımızdan her gün yüzlerce tır gelip geçiyor.Bunlardan Edirne yararlanamaz mı?

İlimiz üç uluslararası sınır kapısı olan bir il Edirne bunlardan fayda sağlayabiliyor mu?

Kapıkuledeki tır parkı kimin yararına çalışıyor.?

Topraklarından üç nehir geçen Edirne  bundan nasıl fayda sağlıyor:

Sarayiçi  sadece Kırkpınar haftasında kullanılıyor. Diğer zamanda atıl durumda.Bu denli  önemli bir alandan yıl süresince faydalanma imkanı bulunamaz mı?

Bu örnekler saymakla bitmez.Yalnız  Edirne’de “şeker hazır un hazır” sadece helva yapacak,kentimiz yararına proje geliştirebilecek kadrolara ihtiyaç var.   

--------------------------

GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERİNDEN YETERİNCE YARARLANAMIYORUZ

Kentimizde Edirne Belediyesi  ev atıkları ve geri dönüşüm ürünleri için Konteynırlar koydu. Bazı vatandaşlar evlerinde çöp olarak kullanılacak atıklardan başka kullanılmayan eşyalarını da  buralara atıyor.

Böylece ihtiyacı olan vatandaşlar bu eşyalardan yararlanıyor.Böylece  geri dönüşümü uygun olan ev atıkları  ekonomik gelir sağlamada katkı yapıyor.

Kentimizin bazı yerlerinde uygulanan bu yöntem kentin geneline yayılmalı.Halk ev atıkları ve kullanılmayan eşyalar konusunda  halka bilgi geniş  verilmeli.Böylece geri dönüşüm ürün miktarı daha çok artmış olacak.Apartman girişlerine bu konuda aydınlatıcı bilgi içeren afişlerin asılması ev atıkları ve geri,dönüşüm uygulamasına olumlu katkı sağlar.

----------

FIKRA

NE MÜNASEBET

 Bakanlardan biri AKM’de (Atatürk Kültür Merkezinde) opera seyretmek ister ve gişeye gelir.Görevliye:”İki bilet rica ediyorum” der.

Gişede görevli kadın gayet saygılı bir ifadeyle:”Romeo ve jüliet için mi bilet istiyorsunuz efendim?” der.

Bu cevap karşısında bakan sinirlenir:

Ne münasebet karım ve nenim için bilet istiyorum ”der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.