Müslümanlarca on bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan  ayında diğer aylardan farklı  bir özelliği ve güzelliği vardır.

İslam’ın farz olan  şartından  biri  olan orucun tutulduğu bu ay aynı zamanda insanlar arasında dostluğun sevgi bağlarının da güçleneceği bir aydır.Tüm İslam alemince kutsal sayılan bu ayın hürmetine insanlar arasında yardımlaşma dayanışma ve  hoşgörü de artar. Dargınlar barışır.

----------------------

İFTAR SOFRALARININ AYRI BİR GÜSELLİĞİ OLUR

Bu ayda iftar  saati geldiğinde hazırlanan iftar sofralarında aileler ekonomik koşullarını el verdiği oranda  yiyeceklerle donatılır,aile fertleri bir arada  şükür duasıyla iftar açılır.

Ne yazık ki, bugünün ekonomik şartları özellikle dar gelirlilerin iftar sofralarını hazırlamada çok zora soktu.Halkımız kilo ile aldığı yiyecek  ürünlerini bugün  tane ile almaya başladı.

Satıcılar da alıcıların sıkıntısını hoşgörü ile karşılıyor.Onlar da bu sıkıntıya ortak oluyor, tane ile yapılan alışverişi yadırgamıyor.

Eskiden olduğu gibi  çeşit yemeğin olduğu yemek sofraları artık geride  kaldı Onları ancak televizyon ekranlarında görebiliyoruz.

Diyebiliriz ki, bu ramazan dar gelirli vatandaşlarımız için daha önceki yıllara göre daha zor geçecek.

Sofralarda yemekler pahalılık nedeniyle kısıtlanacak.

Temennimiz odur ki bu sıkıntı geçici, olur .Gelecek ramazan aylarında yine görkemli ramazan sofralarına kavuşuruz. Onun için  mübarek ramazan hoş geldi de,  fakir fukaraya bir biri ardına  gelen zamlar nedeniyle   oldukça  güç geldi.

Bu mübarek ay siyasilerimizin de  sözlerini  bundan böyle daha dikkatli,husumetten uzak  sözleri ile siyaset yapmalarının  başlayacağı bir ay olmalıdır.Bugün siyasilerimiz arasında hakarete varan siyasi tartışmalar yer yer toplum arasında da görülmeye başladı.Onları örnek alan taraftarları gelecekte toplumun huzurunu bozacak, istenmeyen sorunlara neden olabilir.camilerimizde verilecek vaazlarla  bundan sonra ülkemizde huzurun daha da artacağı inancındayım.Ramazan ayının  amaçları da budur. Bundan hepimizin yararlanması gerekir.

----------

BU AYDA BİZLERDEN UZAK YAKINLARIMIZI DA UNUTMAYALIM

Ekonomik nedenlerle aile bireyleri bugün farklı yerlerde yaşamlarını sürdürüyor.Bu ayda ve ardından gelecek Ramazan bayramında yakınlarımızı  unutmamamız gerekir.Ne yazık ki gelişen teknolojiye rağmen ailesiyle bu mutluluğu paylaşmayan  insanlarımız  var.Bizim gelenek ve törelerimiz  aile bağlarını  ve sevgiyi ön planda tutar.Bugüne kadar hür ve bağımsız yaşamamızın en büyük nedeni de budur. Ramazan ayları da sevgilerin daha yoğun olduğu aylar olmalıdır. Dinimizce de bizden istenen budur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.