Edirne Alt Yapısı ile ilgili İller Bankasından verilecek Kredinin onaylanması konusundaki yardım ve desteği nedeniyle hem Belediye Başkanı Recep Gürkan, hemde Edirneli vatandaşlar tarafından takdirle anılan Ak Parti Milletvekili Dr. Fatma Aksal’ın parti ve siyasi düşünce içinde olmaksızın davranış sergilemesini bende yürekten destekliyor ve tebrik ediyorum. Söz konusu Edirne olunca siyasi Parti ve görüşün ikinci plana itilmesi eylemine en uygun bir davranışın yaşandığı Edirne de takdir toplayan bu diyalogun devam etmesi gerekir.

Bazılarının katı siyaset anlayışı ile bu birlikteliği ve iletişimi tenkit eden söylemlerde ve eylemlerde bulunması hiç te hoş değil bana göre.Hangi partiden ve hangi siyasi görüşten olursak olalım söz konusu Edirne olduğunda bu kenetlenmeyi ve birlikteliği gerçekleştirmek zorunda olduğumuzu bilmeliyiz..Aslında bu tür yardımları ve desteği gerektiren eylemler her iki tarafında siyaseten kazançlı çıkmasına da vesile olur.Çünkü kazanımın kişisel değil de Edirne için olduğu gerçeği düşünüldüğünde tesis edilen birlikteliğin ne kadar masumane ve mubah bir girişim olduğunu görüyor ve kabul ediyoruz.Bu tür girişim ve uyumlu çalışmayı siyasetin haset ve fesat duyguları ile ayni kefeye koymayalım lütfen.

Ben şuna inanıyorum ki; bundan sonraki siyasi ilişkilerde Edirne’mizin kazancı için gerekiyorsa partiler ve siyasiler bir araya gelmeyi şimdi olduğu gibi başaracaklardır. Bir şehrin hükümetten hizmet ve yardım alabilmesi illaki hükümete mensup belediye olmasını da gerektirmez. Ne muhalefet belediye başkanları var ki Ak Partili Belediyelerden daha olumlu diyaloglar kurarak kentlerine birçok yatırımı getirebiliyorlar.

Bunları daha önceki köşe yazılarımda da yazmıştım ama hatırlatmak adına bir kez daha yazmak istiyorum. Siyasete bulaştığım dönemdeki bir Ankara ziyaretimde Maliye Bakanını Kemal Unakıtan’ı beklerken bir muhalefet parti belediye başkanının bana anlattıklarını sizlerle paylaşmıştım ve ilçesine neler sağladığını yazmıştım. Demek ki iyi ve insani ilişkiler sonuçta olumlu gelişmelerin ve kazanımların elde edilmesine vesile olabiliyor. Ama biz bunu Edirne olarak bu güne kadar başaramadık ne yazık ki. Hele hele Belediye olarak hiç beceremedik. Oysa elimizde o kadar önemli bir imkân vardı ki, Hiçbir ile nasip olmayan Maliye Bakanı bizim hemşerimizdi. Küçük pazarlı, Ticaret Liseli Kemal Unakıtan her fırsatta proje yapın gelin vereyim diyordu. Ama biz siyasi düşünce uğruna tam tersini yaptık hep.

Ben iddia ediyorum ki Maliye bakanı ile hiçbir ilin belediye başkanı arasında bizim geçmiş dönem Belediye Başkanı ile yaşananlar yaşanmamıştır. Ve yine iddia ediyorum ki hiçbir ilde Maliye Bakanının isminin verildiği bir küçük parktaki isim tabelası çalındı denilerek kandırtılmamıştır. Ve yine iddia ediyorum ki, hiçbir ilde Maliye Bakanı ile alay edercesine açıklama ve beyanatlar veren Belediye Başkanı çıkmamıştır. Ve hiçbir ilde Belediye başkanı küçük bir ilin belediye başkanı olduğunu unutarak TC devletinin ve hükümetinin Maliye Bakanını rakip görme yanlışlığı yapmamıştır.

Ve ..ve..hiçbir ilde Maliye Bakanının eşine bir açılış için geldiği halde “türbanlılar camiye” diye bağırtılmamıştır. Ve bu maliye Bakanı ve eşi bu ilde doğup büyüyen buranın evladı olmalarına rağmen.Ve bunlar Edirne de olmuştur.Dilerim bunlar bir daha yaşanmaz ve Edirne’miz için gerekli olan yatırımları elde etme konusunda elimize geçen şansları heba etmeyiz.“Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” sözü de sanırım buna en uygun söylemdir.O tatlı dil ve kıvrak zekada Başkan Gürkan’da olduğuna göre bundan sonraki süreçte güzel günler göreceğiz sevgili okurlarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.