Saadet Parti örgütleri bugüne kadar inandıkları davayı kararlılıkla savunan bu konuda taviz vermeyen,daha önce ak dediğine  şimdi kara deme alışkanlığı  bulunmayan bir siyasi  parti.

Günümüzde  diğer siyasi  partilerde en büyük farkı bu ilkeli  ve ilkelerini her ortamda taviz veremeden kararlılıkla yılmadan savunan Saadet Partisi olduğuna tanık oluyoruz.

Parti örgütleri  il ilçe düzeyinde de yaptıkları toplantılarla partililerini ve kamuoyunu güncel olayları gündeme taşıyıp  partilerinin bu konudaki fikrini ortaya koyuyor.

Diğer siyasi partilerde bu tür etkinliği ve düzenli toplantıları  ilkeli tavırları yeterince  göremezsiniz.

---------------

DİĞER PARTİLERİN SAADET PARTİSİ'NDEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR

Diğer siyasi parti sözcülerinin, özellikle iktidar partisi sözcülerinin  bundan önceki sözlerine baktığımızda Saadet Partisi  benzeri ilkeli birbiri ile çelişmeyen, daha önce  ak dediğine  bugün  kara demeyen bir parti anlayışını bulamazsınız.

Saadet Partisi bu ilkeli tavırlarını bugün içinde yer aldıkları Millet İttifakında da gösteriyor.Onların birlik içinde olmalarına katkı sağlıyor.

 SP’nin bu topluma güven veren siyasi  çizgileri bu partinin oy kazanmasını da sağlayabilir. Siyasette grafiği değişmeyen, parti ilkelerine sadık bir parti demokrasimiz için de örnek olması gereken bir siyasi  parti olmalı. Siyasi partilerin konuşmalarını dinlediğimizde bir süre önce söylediği ile tamamen çelişen,aksini savunan siyasi partiler topluma hiçbir zaman  güven vermiyor.”Dün dündür ,bugün bugün” anlayışı ile siyaset yapıp,rüzgar gülü gibi yön değiştiren partiler geçmişte söyledikleri ile bugün söyledikler arasındaki farkı görüp kendilerine  çeki düzen vermeli.Bu siyasi tavırları halk arasında ”acaba gelecekte nasıl olacak  neler söylenecek ” endişesi yaratmaktadır.Toplumumuz gelişen internet ağı ile siyaset söylemleri ve  yaptıkları ile çelişen siyasi partileri daha kolay  belirliyor.Bu teknolojik gelişme  “toplumu nasıl olsa kandırırız gerçekleşmeyecek vaatlerde bulunsak da olur”  anlayışında olan partiler için son uyarıdır.

Parti çizgisinden taviz vermeyen ilkeli siyaset yapan Saadet Partisinden diğer partilerin ders alması  gerekir.Bugün Saadet Partisi aldığı oyla mukayese edilmemeli.Onların oylarından çok toplumda daha fazla gücü bulunduğunu kabul etmeliyiz.Halk gerçekleri anladıkça Saadet Partisi de  bunları yakından izlediği  görüşünden taviz  vermediği sürece bu parti   halkın güvenini  daha çok kazanacaktır. 

--------------------  

KISSADAN HİSSE

SEN BİZİ EKMEKSİZ BIRAKTIN

Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Atatürk’ün ardından silah arkadaşı İsmet İnönü oturdu.

O yıllar 2. Dünya  Savaşı nedeniyle  Avrupa ülkeleri birbiriyle kıyasıya mücadele halindeydi.

Savaşın çilesini çeken, cephelerde milyonlarca insanını kaybeden  Ülkemizi bu savaşa katmak için yapılan girişimler zamanın Cumhurbaşkanı tarafından reddimdi. Ülkemiz böylece  savaş dışı kaldı.

Tüm dünyayı saran savaş sıkıntısından ülkemiz de nasibini aldı. Bu günlerde ekmek karneye bağlanmış,şeker, un,tuz ve diğer temel gıda ürünleri de karneye bağlanmıştı.Ülke sıkıntılı bir dönem geçiriyordu. Savaşın yeni bittiği 1945 İnönü’nün bir gezisi sırasında  küçük yaşta bir çocuk halkın arasında gezip hatırını soran İnönü’ye yaklaşarak şöyle der:

“Sen bizi ekmeksiz bıraktın…”

 İnönü çocuğa gülümseyerek bakar ve şu ünlü sözünü söyler:

“Ekmeksiz bıraktım fakat sizi babasız bırakmadım” der.

Bugüne baktığımızda bunun ne kadar önemli olduğunu çevremizdeki olaylardan daha iyi anlıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.