Esnaf oda temsilcilerimiz bakıyoruz basına yaptığı açıklamalarında sadece hayat pahalılığından yakınmakla yetiniyor.  Bu yeterli mi?

 Siz  halkı geniş bir kesiminin temsilcisisiniz. Bunların çoğu  bugünkü hayat pahalılığından şikayetçi.Her gün pazarları dolaşıp daha  ucuz bir yer bulup alışveriş yaparak ,ihtiyacını karşılama çabası içinde.

Temsilciler ise sadece pahalılıktan şikayet edip bunun yanlış olduğu ile yetiniyor.

Peki  halkın temsilcileri olarak sizlerin seslerinizi daha çok duyurmak için  yasalar kapsamında  yapacağınız bir şey yok mu.?

Hiç olmazsa denetimlerin artırılması ,fahiş fiyatla satış yapanların belirlenmesi konusunda çabanızın olması gerekmez mi? Hele şöyle bir koltuklarınızdan  kalkıp halkın arasına katılın şikayetleri nedir,sizden ne bekliyorlar onları dinleyin. O zaman belki farklı görevleriniz olduğunu da hatırlamış olursunuz.

Meslek kuruluşlarının en tepedeki görevlileri ise  bir alem: Onlar sadece koltuklarını ve kıyak maaşlarını koruma peşinde.Halk bu kadar zahmet çekerken onların  bu konuda tepkilerini görüyor musunuz.?Ara bir beylik laflarla şikayet eder gibi görünmelerine rağmen  demokratik ülkelerde olduğu gibi soruna sahip çıktıklarını göremezsiniz. Halkımızın bu konuyu da dikkate almasında yarar var.Kendilerini temsil amacıyla atanan veya seçilen yüksek maaş sahibi bu  kişilerin kendi haklarını savunmada ne denli yetersiz olduğunu görüp yapacakları seçimde bunu da dikkate almalı.Ömür boyu koltuğunu koruma peşinde olanlardan  topluma hayır gelmiyor.

 Piyasanın çivisi çıkmış.Girdi fiyatlarından etkilenen de etkilenmeyen de  bu gerekçeye sığınıp sattığı ürünlere  zam yapıyor.bakıyorsunuz bir gün önce 10 liradan satılan mandalina bir gün sonra  15 lira olmuş.Bunu diğer ürünlerde de görebilirsiniz. Bu aşırı zam kimsenin dikkatini çekmiyor mu?

Piyasanın denetlenmesinden sorumlu olanlar,böyle durumlarda denetimlerini sıklaştırmaları gerekmez mi.?Herkes serbest piyasa  diye malını istediği gibi pazarlarsa “canın isterse al” denirse bu iş nereye varır.?

Bir de piyansın imkanlarından yararlanıp kalitesiz mal pazarlayanların olduğu yönünde yakınmalar var. Bir mal  maliyetinin yarı fiyatına satılırsa bunda  bir kalite düşüklüğü yok mudur?

 Böyle ucuza satılan  malları satın alanlar kalitesini bilemez.Bunun ilgililerce denetlenmesi halinde gerçek ortaya çıkar.Halkın sağlığı ile yakından ilgili olan bu durum dikkate alınmalı.Hastanelere başvuranların yakınmalarını genellikle  beslenmeden kaynaklanan sorunlar olduğu biliniyor. İlgililerin bu konuyu dikkate almaları gerekmez mi? Onları bu makamlara göndermenin yolunu açanlar kararlarını bire kez daha gözden geçirmeli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.