Genellikle spor tesislerimizde ve okullarımızda  Atamızın  sağlığa  ne kadar önem  verdiğini ifade eden “Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur” sözcüklerinden meydana gelen veciz sözleri  yer alır.

Sağlıklı beslenme  vücudumuzun  sağlıklı,hastalıklara dayanıklı ve  ve zinde olması için çok önemlidir.

Yeterli gıda alamayan, insanların sağlıklı kalması ,hastalıklara dirençli olması mümkün mü?

 İnsan sağlığının en önemli öğesi yeterli gıdayı alması olduğuna göre; bu da ancak ekonomik imkanlarla sağlanabiliyor.

Bütçesi buna uygun olmadığı için  yeterli gıda almadan gününü geçiren insanlarımızın hastalıklara dirençli olamaz.

Son yıllarda ekonomik sıkıntıların ön plana geçmesi, dar gelirli vatandaşların yeterli besini alamaması sonucu hastanelerimizde   gerekli gıda alamamaktan kaynaklanan  hastalarla dolup taşıyor.

Beslenme yetersizliği vücuttaki diğer hastalıkları da tetiklediğini bu konunun uzmanları söylüyor.

İlkokullarda öğlen saatlerinde  karnını doyurabilmek için  koşuşturan, okul çevresindeki yiyecek satan yerlerden  ekonomik şartları elverdiği oranda yiyecek alarak karnını doyurmaya çalışan öğrencileri görüyorum.

Öğrencilerden bazılarının bu imkanı çok kısıtlı olduğu için  az gıda ile  yetinenleri  gördükçe Atamızın bu veciz sözü aklıma geldi.

Sağlıklı nesillerin yetişmesi  ülke yöneticilerinin en vazgeçilmez hedefi, olmalı.

Yeterli besini alarak yetişen gençler  her alanda başarılı olup ülke kalkınmasına da  büyük katkı sağlar.

Eğitimde ,sporda  ve hayatın diğer alanlarındaki başarı da sağlıklı nesillerle gerçekleşir.

Sabahları gerekli gıdayı almadan okulun yolunu tutan ,öğlen saatlerinde de açlığını gideremeyen çocuklarımızdan nasıl sağlıklı kalmalarını bekleyebiliriz.

Onların ülke geleceğini belirleyeceğini  dikkate alarak,  gerekli beslenmelerini sağlamada bu  imkanı olmayan ailelerden çok  ülke yönetimlerinin sorumluluğu yok mudur?

Eğitimde ,sporda  ülkemizin  başarı oranının azalmasının  bir sebebinin  genç yaşlarda  yetersiz beslenmeden kaynaklandığı inkar edilir mi?

 İlkokul çağındaki çocuklar için sabahları  bir bardak süt sağlamak  o kadar zor mu? Gençlerinin sağlığında gerekli özeni gösteremeyen ülkelerin geleceğini tehlikeye atacağı  bir gerçek.

Seçim öncesi politikaya soyunanların  öncelikli vaatleri  gençlerimizin sağlık ve  beslenme sorunu olmalı.

Bunun dışında her seçim öncesi verilip bir türlü gerçekleşmeyen vaatler hikaye.Ne yazık ki halkımızda  bunun hesabını sorma alışkanlığı olmadığı için siyasilerin vaatlerine kanarak yalanlarını sineye çekiyorlar.

Bu seçim öncesinde  halkımızın siyasilerin boş vaatlerine  kanmayacağını umuyorum.Eğer siyasi partilerin eski taktikleri geçerli olup halk  bir kez daha  boş vaatlerle yetinirse o zaman seçim sonrası ah vah diye şikayet etmeye hakkı olamaz.

---------------------

FIKRA

ÖTEKİLER NEREDE

Küçük afacan annesine yaklaşarak eteğinden çekti ve:

“Anneciğim benim öteki kardeşlerim nerede.?”

Annesi hayretle:

“Hangi kardeşlerin evladım? Sen bir tanesin.

“Ben de öyle b,iliyordum, fakat babam hep annen seni doğururken ben de  dokuz doğurmuştum ”diyor da:   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.