SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN !

                Türk Tabipler birliği Edirne Tabip odası  14 Mart Tıp Haftası Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Törende konuşan Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, " Öne çıkarmak istediğimiz asıl konu sağlıkta şiddet. Artık sağlıktaki şiddet son bulsun. Çünkü biz Ersin kardeşimizi de Kamil hocamızı da hasta yakınları tarafından kaybettik" dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN !

                Türk Tabipler birliği Edirne Tabip odası  14 Mart Tıp Haftası Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Törende konuşan Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, " Öne çıkarmak istediğimiz asıl konu sağlıkta şiddet. Artık sağlıktaki şiddet son bulsun. Çünkü biz Ersin kardeşimizi de Kamil hocamızı da hasta yakınları tarafından kaybettik" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Mart 2018 Perşembe 11:29
SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN !


                Saat 10:00’da Atatürk Anıtı’nda Çelenk Koyma Töreni ve Saygı Duruşu ile başlayan etkinlikler saat 11:00’da Balkan Kongre Merkezi’nde Tıp Haftası Töreni kapsamında Edirne Tabip Odası üyesi olup, meslekte 30,40 ve 50 yılını doldurmuş üyelere plaket verilmesi ve kokteyl ile devam etti. Daha sonra saat 14:00’da Edirne Tabip Odası Lokalinde sağlıkta şiddet sona ersin konulu bir basın açıklaması gerçekleştirildi.  Son olarak ta yine Edirne Tabip Odası Lokalinde saat 18:00’da Soner Tuna’nın yeni çıkan kitabı Çizgilerle Nazım Hikmet’in imza günü gerçekleştirildi ve etkinlikler son buldu.

                Çelenk sunma merasiminde Sağlık Müdürlüğü’ne, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, Özel Trakya Hastanesi’ne, Edirne Tabip Odası’na, Edirne Aile Hekimleri Derneği’ne ve Edirne Özel Celtabet Ekol Hastanesi’ne çelenkleri takdim edildi. Çelenk suma merasiminin ardından söz alan İl Sağlık Müdür Vekili Uzman Doktor Mustafa İshak Yıldırım “14 Mart aslında 1827 yılında başlayan 2’nci Mahmut döneminde Şehzade başında tıphane-i amire ve cerrahhane-i mamurenin kurulmasıyla Türkyi’de modern tıbbın temelleri atılmış bulunmakta. İlk kutlama ise 14 Mart 1919 yılında İşgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiş.   O gün Tıbbiye 3’cü sınıf öğrencisi Hikmet Baran’ın önderliğinde bir grup işgale karşı baş kaldırmış ve bu bayramda bu tariften itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Bizlerde ezelden beri hür yaşamış bir milletin işgale boyun eğmeyeceğinin göstergesi olan ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bu bağımsızlık meşalesinin 99’uncu yılını kutlamaktan gurur duyarız” ifadelerinde bulundu.

                TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYONUNU ALDI

                Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 14 Mart Tıp Haftası Töreni , saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oda Müziği Topluluğu’nun müzik dinletisiyle devam etti. Müzik dinletisinin ardından konuşmasını yapan Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu “ Yine bir 14 Martta yine hep beraberiz. Yıllardır basın mensubu arkadaşlarımızlar birlikte aynı sorunu yaşıyoruz “basında şiddet.”  Ben bakanlığa dahil söyledim Türk Tabipleri Birliği ile çalışın ortak projeler yapalım. Birbirimizi ötekileştirmeyelim, fikirlerimiz faklı olunca bu ülkeyi yaşanılmaz bir hale getirmenin bir anlamı var mı? Herkes aynı şeyi düşünürse ilerler mi bu ülke. Asla, faklı fikirlere bu ülkenin ihtiyacı var. Günde 80 hastadan az hastaya bakmayan bir hekim ayda üç bin dört bin lira gibi bir ücret alıyor ve bu da emekliliğe yansımıyıor. Biz bunları konuşuyoruz ama hoşunuza gitmediği zaman sopalıyorsunuz, olmaz. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ulusal Tıp Eğitimi akreditasyonunu aldı. Bir alkışı hak ediyorsunuz.” dedi. Ertuğrul Tanrukulu’nun konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Rıfat Yıldırım ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Ahmet Tezer de konuşmalarını yaptı. Daha sonra Tabip Odası üyesi olup meslekte otuz yılını dolduran Prof. Dr. Ali Sarıkaya, Prof.  Dr. Sevgi  Eskihoca, Dr Emrel Kaygı, Uzman Dr. Ömer Benihan ve Uzman Dr. Özkan Özverim, meslekte kırk yılını dolduran Uzman Dr. Haydar Şahin,  Uzman Dr. Mustafa Karakaş, Uzman Dr. Turhan Gazioğlu ve meslekte elli yıllını dolduran Uzman Dr. Halil Akınçiftopu plaketlerini Ertuğrul Tanrıkulu’ndan aldılar.

                HALKIMIZ SAĞLIKTA BİR SORUN YAŞIYORSA SİSTEMİ SORGULASIN

                Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Genel sekreter Dr. Alper Eker ve Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Özlem Önal ve Dr. Zeynep Erişkin Kaya’nın katılımıyla gerçekleşen “sağlıkta şiddet” konulu basın toplantısında Tanrıkulu “Türkiye’deki sağlık ortamı ve sağlıkta yaşananlar hep beraber malum bir durum. Genel sağlık ortamını, hekim hasta ilişkisini incelediğimizde ne yazık ki birçok şeyin daha da değişerek istediğimiz trende gitmediğini düşünüyoruz. Türk Tabipler Birliği ve Odaları senelerdir diyor ki sağlık hizmetini özelleştirmeyin. Sağlığın özelleştirilmesi halkın sağlığına çok zararlıdır. İnsanların cebinden sağlığa para çıkması sosyal hukuk devletine pek yakışmayan bir davranıştır. Biz istiyoruz ki halkımız ücretsiz,  nitelikli sağlık hizmetlerinden yararlansın. Öne çıkarmak istediğimiz asıl konu sağlıkta şiddet. Artık sağlıktaki şiddet son bulsun. Çünkü biz Ersin kardeşimizi de Kamil hocamızı da hasta yakınları tarafından kaybettik.  O kadar çok hasta yakını tarafından darp edilen sözlü hakarete uğrayan hekimler var ki benim isteğim şu sağlıkta istediğiniz hizmeti alamıyorsanız bu sağlık çalışanının, hekimin, hemşirenin suçu değil. Bu tamamen sistem sorunudur. Sağlıktaki sistem aksıyorsa bu bizim içinde aksaklıktır. Bizim istediğimiz eğer halkımız sağlıkta bir sorun yaşıyorsa sistemi sorgulasın.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.