Salihli’de kültür etkinlikleri insanın içini ısıtan biçimde yıllardır sürmekte.
Ahmet Otman bıkmadan usanman , bir kültür elçisi gibi uğraş vermekte O’nun çabaları sayesinde yaşayan bir dergi: Bizim ECE. Bu dergi 26 yıldır gündemde. Ben de abonesiyim, uzun yıllardır.

Ocak-Şubat (sayı:ı88) birkaç gün önce postadan Salihli rüzgarıyla geldi. Yalnız dergi değil içinden bir de Şiir kitabı çıktı: BAZEN ANLAŞILMAZ OLUR HAYAT—Yusuf Çağlar— Bu da yetmedi. “Antoloji Bilgisi” bir de broşür çıktı.

Dergi Adına bir şiir antolojisi için iki soru sorulmakta: Onların yanıtlarını göndermiştim . Bir kez daha ileteyim. Evet dört sayfa ile sınırlandırılmalı, Açık adres ve tel yazılmalı… Benim kişisel görüşüm: Antolojiye girecek şiirler bir komisyonca seçilmeli…

Şimdi gelelim dergiye. Dergicilik , ben de bir zamanlar işin içinde olduğum için az çok biliyorum; zor zeneat. Bir özveri işi. Hep sizden gider. Emeklerinizin boşa gittiğini kendi gözlerinizle görür, yaşarsınız. ECE’nin bu denli dayanıp direnmesi tamamen Otman’ların ve destekçilerinin işi. Zaten özellikle taşra dergiciliği üreteni, hep yokuşlara sürer. Ve çoğu da özellikle maddi yetersizliklerin ötürü genellikle çok yaşamaz. Hep itilir kakılırsınız. Küçümseyenler ve kıskananlar da olur. Yakın çevreniz bile elinizden tutmaz.

 “Sanat ve Şiirin Elçisi” olan Ece bu zorlukları aşan ve uzun yaşamasını becerebilen belki tek dergidir. “Edebiyat Kültür ve Sanat Dergisi olarak zorlukları aşmasını bilmiş alçak gönüllü bir katkı sağlamıştır, sağlamaktadır inancındayım. 26 Sayfadan oluşur. Yazı ve şiirleriyle bir boşluğu doldurur, doldurmuştur. Ömrü daha uzun olması en önemli isteklerimden biri. Yayın hayatına 1990’ başlamış ve bu günlere ulaşabilmiştir. (İletişim:P.K:16 Salihli)

Başka etkinlikler de düzenlenmektedir, derginin yan ürünleri olarak. Tarafsız bir dergi olduğunu da vurgulamalıyım.

İçinden çıkan şiir kitabı da ilginç ve dolu dolu. Manzume düzeyini aşmış , modern şiirlerle dolu bir yapıt. Ozan Yusuf Çağlar’ı da böylece tanımış ve güzel şiirleriyle tanışmış oldum. Kendisini içten ve candan kutluyorum. Hepsi de usta işi. Hepsi de çağrışımlara yol veren ürünler kafiye zorlamalarından uzak özgür şiirler.112 sayfa olan kitapta bol bol şiir var.

Hele o özgün desenler kitaba ayrı bir renk katmış.

İşte kitaptaki şiirlerden biri:

KIYIDA YANKILANAN

Ayaklarımı ıslatırken sular

Oltamın ucunda yıldızlar…

Yıldızlar haziran soludu

Deniz beni tuttu

Gecenin en zayıf anı

Ay çiledi bardağıma

İçtim göremezsin

İçimde yıldızlar boğuldu

Yusuf ÇAĞLAR (s.62)

Bu güzelliklerin bitimsiz olması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.