Sanatçı,yada Sanatkar olmak…İnsanın elinde değildir.

En büyük sanatkar olan yüce ALLAH ,kendi Uhdesinde taşıdığı sanat zenginliklerinden yeryüzündeki bazı kullarına belirli ölçülerde dağıtmıştır.

Yeryüzünde yaşayan insanlar arasında hemen her daldan yetişmiş sanatçılar-sanatkarlar vardır.Ve biz onların eserlerine bakarak yada dinleyerek,yada okuyarak onların farkına varırız ve hayranlığımızı ifade ederiz.

Bildiğiniz gibi büyük ATATÜRK de sanat ve sanatçılar için gönül dolusu övgüler ifade etmiştir.Aslında büyük ATATÜRK ün kendisi de  bana göre ;yeryüzünün en büyük sanatkarlarından birisidir. Onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşan her Türk yurttaşı, bunun farkında ve bilincinde olmalıdır.

Büyük ATATÜRK, batılı emperyalistlerin parçalayıp yutmaya hazırlandıkları bir sırada Anadolu Toprağını ve de Trakya’yı yeniden Türk yurdu yapmıştır.Ve yine Büyük ATATÜRK ,gerçekleştirdiği devrimler ile yeniden bir devlet kurmuş ve aziz Türk Milletine armağan etmiştir.

Bundan büyük sanat mı olur?Bundan daha büyük sanatkar mı olur?

Bu yazı vesilesi ile başta en büyük sanatkar büyük ATATÜRK olmak üzere ;insanlık alemine yaptıkları ile ışık tutmuş sanatkarlara selam, saygı ve rahmet dileklerimizi arz ediyorum.

***

11 ocak 2020 cumartesi akşamı Edirne Belediyesi Türk Müziği Topluluğunun konserinde bulunduk .Bu konserde yaşanan ve beni çok mutlu eden küçük bir ayrıntıyı sizler ile paylaşmak istiyorum:

Bu konserde 12 kişilik saz heyetini büyük bir titizlikle yöneterek konserin başarısına imzasını atan keman sanatçısı Seven SANSI, Benim oğlum ve öğrencimdir.Seven ilk doğduğu yıl, tay tay durmaya başladığı çağında eline kemanı vermiştim.Seven SANSI ya ilk müzik derslerini ben verdim.

Yıllar birbirini kovaladı ve Seven SANSI çok başarılı bir keman sanatçısı olarak Kültür Bakanlığı Edirne Devlet Korosunda keman sanatçısı olarak yerini aldı.Şimdilerde Seven SANSI sanatının en verimli çağındadır.

Seven SANSI 11 ocak 2020 konserinde güzel bir jest de yaparak beni ayrıca onurlandırdı.Seven SANSI kemanı ile mikrofon başına gelerek şöyle dedi ‘’Şimdi sizlere babamın bir şarkısını okumak istiyorum.’’

Seven’in bu anonsunu salon büyük bir merak ile ve de sessizlik içinde dinledi.Seven SANSI bu meraklı suskunluğu ;’’Beyazıt SANSI’’ diyerek bozdu ve salonda müthiş bir alkış tufanı koptu.Edirne ‘nin  kültür düzeyi yüksek sanata ve sanatçıya karşı duyarlı olan güzel insanları,kendi içlerinden yetişmiş bir sanatkar olarak Beyazıt Sansı’yı alkışları ile onurlandırıyorlardı.

Sanat yaşamım boyunca çok alkışlar aldım .Ancak ilk kez kendi doğup büyüdüğüm şehrimde bir konserde, bestelediğim bir şarkım anons ediliyordu ve daha anons bitmeden salonda alkışlar göğe yükseliyordu.

İşte sanatçının mutluluğu bu alkışlardadır ve ben bunu gözümle görüyor kulağımla işitiyorum.

O anda sanat yolunda çektiğim bütün sıkıntılarımı unuttum ve iyi ki; ümitsizliğe kapılarak ve de yılgınlığa düşerek sanat yolundaki mücadelemi sürdürmüşüm.

Bu yazı vesilesi ile ;Bana bu mutluluğu yaşatan oğlum ve öğrencim Seven SANSI ya teşekkür ederek daha büyük başarılarda onu görmek isteğimi ifade ediyorum.

Sanat güzel şey,Sanatkar olmak ondan daha güzel bir şey.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.