İlin amatör spor dallarında en çok maçların yapıldığı.Bölge insanının futbola büyük ilgi duyduğu Saraçhane futbol sahası bakımsızlıktan kullanılamaz duruma gelmiş. İnsanların oturacağı yerler kırılmış.Saha içi ve çevresi çöplüğe dönmüş. Amatör futbol karşılaşmalarının çoğu bu sahada yapılıyor.Futbola ilgi duyan gençler için  bu kötü koşullarda futbol oynama imkanının çok zor olduğunu belirten amatör spor futbol takımlarının  izleyicileri “daha önceleri sık sık gittiğim Saraçhane stadında yine  amatör futbol maçlarını izlemek için gittiğimde sahanın durumunu görünce hayret ettim .Saha köy futbol sahasından farksız her yanı dökülmüş .Saha çevresi çöplük gibi izleyicilerin oturacağı yerler kırılmış.Edirne gibi spora ilgi duyan bir ile bu görüntü yakışmıyor.Özellikle Saraçhane gibi futbol seyircisi çok olan bir yere hiç yakışmıyor. Edirne’de yüzlerce kişinin görev yaptığı gençlik ve Spor İl Müdürlüğü var. Bu rezaleti görmüyorlar mı.? Başka yerlere yeterinden fazla aktarılan kaynakların bir bölümü  futbola meraklı gençlerimiz için aktarılamaz mı? Yine ilimizde ASKF( Amatör Spor Kulüpleri ) Federasyonu var.Buraları, onların da dikkatini çekmiyor mu? Bu sahalarda mücadele eden gençlerin bir bölümü daha sonra daha büyük kulüplere gidiyor. Edirne’de böyle bir potansiyel var. Neden bu gençler için daha iyi imkanlar yaratamıyoruz ?” uyarısında bulundular.

Kırklareli 2.Futbol liginde mücadele ediyor. Edirnespor ise bir sonraki üçüncü ligde.

Daha kıt imkanları olan Kırklareli takımını 2. Lige ulaşmasını sağladı, senelerdir aynı  yerde devam ediyor.Edirne gibi sporda potansiyeli daha fazla olan bir ilin 3. Ligde olması futbola gönül verenleri rahatsız etmiyor mu?

Her yıl Edirnespor’un başarısı için yöneticiler   vaatte bulunur .Buna rağmen söylenenler bir türlü gerçekleşmez.Bunu nedenlerinin araştırılması gerekmez mi?

Gençlerden esirgenen hizmetler böyle devam ederse ilimizde futbol gelişeceği yerde daha alt düzeye düşer.

-------------------------

FIKRA

YAZ GELSE DE

Bekri Mustafa bir kış günü arkadaşları ile demlenirken:

‘Yaz ayları gelse de kırlara çıkıp şöyle bir kafayı çeksek.Bu çok hoşuma gidiyor” der

Arkadaşlarından biri Bekri’ye sorar:

“Ya demek ki yaz günlerinde kırlarda demlenmek çok hoşuna gidiyor?”

Bekrini cevabı şu olur:

“Neden hoşuma gitmesin be birader?

İnsan kırlarda sızıp kalsa bile,ne başı derde girer, ne de üşür.Ayılana kadar rahat bir uyku çeker ” demiş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.