2023 seçim takvimi henüz resmi olarak açıklanmasa da 14 Mayıs tarihinde yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte gazi Meclisteki koltuklarda yenilenecek.

Seçimler, Edirne’de her zaman hareketli ve heyecanlı geçmiştir.  Bildiğiniz gibi Edirne 4 milletvekili çıkartacak. Bu vekillerden biri olmak için aylar öncesinden sahaya çıkanda var, son anda Ankara’da yapacağı kulislerle aday olmayı bekleyen de. Anlaşılan o ki bu seçimde de aday belirleme işi üyenin tercihine bırakılmayacak...

Seçimlere sayılı günler kaldı. Tabi ki partilerde de hareketlilik arttı. Partiler iddialı söylemlerle Edirne’den milletvekili çıkartacaklarını açıklıyor. Tabi ki siyasi partiler, iddiaları doğrultusunda güçlü oldukları da bilinmekte.

CHP bu seçimde üç milletvekili hedefiyle yola çıkmaya hazırlanırken, çok sayıda aday adayının vekillik için yarışacağı şimdiden görülmekte.

AK Parti’de de vekillik için yanıp tutuşan çok sayıda ismin olduğu bilinmekte. Edirne’de istediği yükselişi yakalayamayan AK Parti, bu seçimde kırgınları bir araya toplayacak, halkta karşılık bulan bir isimle oy oranını artırmayı hedefliyor.

Halka inildiğinde ise İYİ Parti’nin hızlı yükselişi dikkat çekiyor. İl ve ilçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti, henüz seçime hazır gibi görülmese de çok sayıda kişinin aday adaylığını açıklamak için seçim startını beklediği de gelen duyumlar arasında.

MHP ise Edirne’den bir milletvekili çıkartma umudunu hiç kaybetmiyor. MHP’nin bu umuduna karşılık olarak halkın  desteği olur mu bilinmez...

Ama öyle görünüyor ki, bu seçim Edirne’de de ülke genelinde de alışılagelmiş iki partinin çekiştiği bir seçim olmayacak. Aday adayları şimdiden hazırlanırken, bunun bilincinde olmalı. Bu seçimde öyle görünüyor ki, partilerin politikalarının yanında adayın da getireceği oylar vekil sayılarını belirleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.