14 Mayıs 2023 günü seçim sandığı önümüze gelecek.  Cumhurbaşkanı ve Millet Vekilliği için oy verip, önümüzdeki beş yıl bizi yönetecek kadrolara vekâlet vereceğiz.

  Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken seçim gündemimizi Ekonomi ve Depremin yarattığı sarsıntı belirleyecek gibi görünüyor.

Yazımın başlığında SEÇİM-GEÇİM sözcüklerini kullanmamın nedeni yaşam kalitemizin bizi yönetenlere verdiğimiz vekâletle ilişkili olduğunu vurgulamak içindir.

TÜİK verilerine göre  gelir dağılımı tablomuzda;

1- % 20   gelirimizin  %47.5’ni

2- %20  gelirimizin  %21.1’ni

3- %20 gelirimizin   %14.9’nu

4- %20 gelirimizin   %10.6’nı

5- %20 gelirimizin   %5.9’nu paylaştığını görüyoruz.

Tabloda da görüldüğü üzere gelir dağılımımızın adil olduğunu söylemek olası değil. Bu tablonun biz yurttaşların lehine düzeltilmesi iradesinin gösterilmesi beklentimizdir.

 Deprem konusuna gelirsek yarattığı çok boyutlu sorunları dayanışma içinde bilimsel verileri göz ardı etmeden çözmek insani görevimiz diyor; Sözü aday adaylarına getirmek istiyorum.

 Seçim takvimi gereği tüm siyasi partilerin aday adaylarının isimleri haber kaynaklarında görülmeye başladı. İlimiz TBMM’ye dört temsilci gönderiyor.

Tüm siyasi parti aday adaylarını toplumsal sorunların çözümüne katkı verme niyetlerinden dolayı kutluyor, Adaylaşma sürecinde listelere gireceklere kolaylıklar diliyorum. Seçileceklerden Ülkemizin gelişmişlik seviyesini yukarıya çekecek her türlü çalışmaya katkı vermelerini, verdiğimiz vekâletin kutsallığını unutmamalarını; Bizleri yoksulluğun tarihin çöplüğüne gittiği bir TÜRKİYE’DE buluşturmalarını beklediğimizi belirtiyorum.

HAYDİ TÜRKİYEM!

 HEP BİRLİKTE DEMOKRASİ BAYRAMINA!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.