31 Martta yapılacak mahalli seçimde kadınlarımız ve gençlerimizin oyları sonucun belirlenmesinde etkili olacak.

Kadınlarımız ve gençlerimiz toplumun en mağdur olan kesimleri en çok sıkıntı yaşayan onlar oluyor.

Gençlerimiz yaşamlarının en önemli döneminde iş bulamamaktan, evlenmemekten ev kuramamaktan,ailelerine muhtaç olmaktan muzdarip .

Kadınlarımız ise bu zor ekonomik şartlarda evin en çok yükünü omuzlarında taşıyor.

Yoklukların imkansızlıkların cefasını kadınlarımız çekiyor.

Özellikle dar gelirli aileler bu konuda çok zorluk yaşıyor.Bu geçim sıkıntısı bazen aile kavgalarına eşler arasında boşanmalara ,ölümlü vakalara kadar gidebiliyor.

Siyasiler propaganda sırasında toplum arasında en çok gençler ve kadınlardan tepki alıyor,Onlar sorunlarını dile getirme cesareti gösteriyor.

Diğer tarafta özellikle toplumumuzdaki yaşlı emekliler çarşı pazarda pahalılığa tepkili olsalar da ileri yaşta olanlar siyasi görüşlerini değiştirmiyor. Geçim sıkıntılarının önünde tutuyor.

Oylarını her ne koşulda olursa olsun taraf oldukları siyasi partilere veriyor.Daha önceki seçimlere baktığımızda bunun örneklerini görüyoruz.Ekmeklilerin yoğun olduğu yerlerdeki vatandaşlarımız pahalılıktan yakınmış olsa da oylarını yine iktidardan yana partilere kullanıyor.

Onlar için geçim zorluğu siyasi tercihlerini değiştirmiyor.

Özellikle kısal kesimde olanlara yapılan yardımlar siyasette belirleyici oluyor.

Bu görüşte olanlar pahalılığın nedenini başka etken ve partilerde arıyor.

Bazıları ise ,medyanın da etkisi,yönlendirmesi ile hayat pahalılığının sorumlusunun muhalefet partileri olduğu iddiasında bulunabiliyor.

Aslı astarı olmayan haberlerin toplumun bunlarla yönlendirildiği bir seçimi geride bıraktık Bu seçim öncesi de yine aynı senaryolar sergileniyor. Bunun topluma ne kadar etki yapacağını seçim sonuçları açıklandığında göreceğiz.

Toplumda bu vurdumduymazlık , haksızlığa karşı duyarsızlık devam ettiği sürece böyle siyasi numaralar devam eder gider.

Zokayı yutanlar da seçim sonrası ağlamalarına devam ederler. Tüm bu olumsuzluklara rağmen seçim sonuçlarında en mağdur olan kesim olan kadınlarımız ve gençlerimizin seçim sonuçlarında etkili olacağı beklentisi toplumda yaygın kanı.

Her şey 31 Martta sandıklar açıldıktan sonra belli olacak.Halk ya tamam ya devam diyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.