14 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ülkemizin geleceği açısından çok önemli.

Bu seçime siyasi partiler iki farklı iddia ile giriyor. İktidar kanadı Cumhur İttifakının devamından yana, ona karşı olan Millet İttifakı ise ülkede daha önce olduğu gibi millet meclisinin kararlarda etkili olduğu bir yönetimi arzuluyor.

Seçim bu iki farklı taleplerin mücadelesi şeklinde geçecek. Bir tarafın kazanması diğerinin geleceğini de etkileyecek.

Belki de seçimlerden sonra ülkede farklı bir siyasi tablo oluşacak. Onun için bu seçimde tüm halkın oy kullanarak siyasi tavrını ortaya koyması gerekiyor.

Bu seçimde” Ben bu yarışmaya katılmıyorum tarafsız kalacağım” anlayışı geçerli değil. Halkımız bu iki siyasi talepten birini tercihe etmek zorunda. Onun için herkesin seçmen kütüklerinde adını olup olmadığına bakmak zorunda.Orda adı olmayanlar seçime katılmayacak. listede ismi bulunmayan seçmenler zamanında itirazda bulunmaları gerekiyor.

Bu seçimde halkın gerçek talebi yansıtılıp siyasetteki belirsizlikler halkın hür iradesiyle sonuçlanmalı. Bunun aynı zamanda ülkeye huzur ve güven getirmesi hedeflenmeli. Hangi görüş başarılı olursa olsun bu halkın gerçek talebi olarak kabul edilmeli.

----------------------

HALKA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Halkımız, özellikle dar gelirliler son yıllarda çok geçim sıkıntısı yaşadılar. Bu sıkıntılar günümüzde artarak devam ediyor.Toplum bu geçim cenderesinden kurtulmalı .Aksi halde halkın bu geçim zorlukları sonunda toplumda özellikle aileler arasında sorunlarını tetikliyor.Geçim sıkıntısından en çok yakınana kadınlarımız oluyor.Çünkü ailesinin nafakasını onlar sofraya getiriyor.

Bunu sağlamada yaşanılan zorluklardan en çok kadınlar etkileniyor.

Çarşı ve pazarlarda kadınlarımızın yiyecek almada nasıl zorlandıklarını, özellikle dar gelirli olanların pazarların dağılım saatlerini bekleyerek “Belki fiyatlarda indirim olur” beklediklerini görüyoruz.Marketlerde indirim olduğunda insanların nasıl kuyruğa girdiklerini , birkaç lira indirim için saatlerce sırada bekledikleri her gün rastladığımız görüntüler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.