Edirne merkez Kocasinan mahallesi 2.caddeden insanların çamurdan  yürümesi mümkün değil Yol  tarla yolundan farksız  .Az bir yağmurda da cadde sularla kaplanıyor.

Öğrencilerin ve camiye giden  yüzlerce vatandaşların geçtiği bu yol uzun zamandır bu özelliğini koruyor.

Mahalle halkının yolun düzenlenmesi konusundaki başvuruları sonuç vermedi. Bu konuda tepkisini dile getiren vatandaşlar “ Belediye yetkililerimiz bir kez olsun bu yola gelip durumu görsünler.

Öyle sanıyorum ki böyle  bakımsız bir yol Edirne’de yoktur.Çöplerimizi atmak için yoldan  güçlükle karşıya geçebiliyoruz.Yol kenarındaki kaldırımlar ise bir alem .kazılan yerler onarılmadan bırakıldı.Oralardan da yayalar güçlükle geçebiliyor.Her akşam caddede park eden inşaat kamyonlarına başka bir park yeri bulunamaz mı?

Özel idare yanında boş bir yer var orada park edilse olmaz mı?

Belediye yetkililerimizden bu sorunumuzu dikkate almalarını bekliyoruz” Mahalle sakinleri ve camiye giden vatandaşların şikayetleri bu .

Belediye sorumlularının bir gün  gelip yerinde inceleme yapmalarında yarar var.

Onlar da  bu söylenenlerin doğru olduğunu göreceklerdir.

--------------------

SİYASİ KULİSLER YOĞUNLUK KAZANDI

Seçimlerin gündeme gelmesinden sonra bakıyoruz siyasi partilerde kulis  çalışmaları yoğunlaştı.Seçimlerde koltuk beklentisinde olanlar taraftarları ile  yoğun kulis faaliyetlerine başladı. Özellikle CHP’de eski parlamenterler ve bugüne kadar partinin çeşitli kademelerinde görev alanlar arkadaş gruplarıyla bir araya gelip seçimde izlenecek yöntemi belirlemek çabasında.

Bilinen kadrolardan oluşan  bu toplantılar parti tabanından  nasıl bir ilgi görür ,onu da zamanla öğreneceğiz.

Partililer  eski  siyasilerin  yanında yeni yüzlerin, yıpranmamış kişilerin de bu tür toplantılara katılmasının halkın CHP’ye güvencesi açısından yararlı olacağı inancında.

Partililerle yaptığım görüşmelerde  Bu izlenimi aldım.Halkımız yıpranmış eski politikacılara sıcak bakmıyor.Genel Merkez üst yönetimi dahil taban teşkilatlarında da yeni yüzleri  görmek istiyor.

Ana muhalefet partisi kendi tabanı dışında oy almak istiyorsa bunu yapmak zorunda.” Küçük olsun bizden olsun” anlayışı  ve eski partilileri koltuk kapma yarışı ile CHP’nin seçimde başarı kazanması mümkün değil.Genel merkezde başlayan değişim ve farklı görüşte olan partililere  yaklaşım tabana da yayılmalı.

Şu ana kadar bunun yeterince yapılmadığı görülüyor.Parti genel merkezinden de bu konuda parti örgütlerine uyarılar var.Ülkede muhalefet için bu kadar olumlu koşullara rağmen CHP’nin  oyunun artmamasının en önemli sebebi dar kadrocu anlayıştır.Partililer  bu çemberi kırmak zorunda.Yoksa beklentiler hayalden öteye gidemez.Bunu faturası da çok ağır olur.En çok da CHP etkilenir.

--------------

FIKRA

FİLMİ İKİ KEZ SEYRETMİŞ

Temel eve geç vakit  çakırkeyif gelir.

Bu durumdan şüphelenen karısı,kocasının ceplerini karıştırırken iki sinema bileti bulur Gidip hemen bunun ne anlama geldiğini kocasına sora:

Temel hiç bozuntuya vermez:

“Amma fesat karısın,dert ettiğin şeye bak. Film o kadar güzeldi ki,  iki kez seyrettum” der    

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.