Özellikle hayatının baharında olan  genç nüfusa bakıyorsunuz adeta  hayata küsmüş gibi sessiz, çevresine ilgisiz görüntü veriyor.Ya elindeki telefonlarla ilgileniyor, yahut çevresi ile  ilgilenmeksizin  sessiz  bir yaşam sürdürüyor.

Şehrimizdeki toplu ulaşım araçlarında bunu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Yaşı ilerlemiş olanlar  hiç tanımadığı kişiler  olsa  da yanında seyahat eden birisi ile sohbet etme imkanı buluyor,onlarla dertleşip sorunlarını paylaşıyor.

Ne yazık ki,gençlerimizde bu alışkanlık yok.

Şu anda bahar aylarını yaşıyoruz. Çevremizde baharın güzellikleri var.Ulaşım aracının kırmızı ışıkta durduğu bir anda camdan dışarı bakan bir öğrenci belediyenin yol ortasında ektiği çiçekleri göstererek arkadaşına “Bak ne güzel çiçekler var rengarenk açmışlar” demesi dikkatimi çekti.

Bugüne kadar defalarca gelip geçtiği bu yoldaki çiçeklerin farkına varmayan gençlerimiz neden bu duruma geldi.?

Onların bu duyarsızlığını yadırgamamak gerekir.

Daha okul sıralarında  gençlerimiz gelecek endişesi yaşıyorlar.Okulu bitirdiğinde hangi işte çalışacaksın diye sorduğunuzda kendi branşı olan alanda iş imkanı olamayacağını düşünen genç nüfus,bir zaman işsizlerin dediği gibi ”hangi iş olursa çalışırım” diyor.Toplum olarak gençlerimize olan görevimizi yerine getiremedik:Onları sorunları ile baş başa bıraktık.Genç yaşlarında bu ağır sorunları göğüslemeler çok zor.Gelecek endişesi taşıyan gençliğin çevresi ile ilgilenmesi arkadaşı ile sohbet edip stres atması mümkün mü?

Ulaşım araçlarında yaşlıların çok olduğu zamanlarda bakıyorsunuz yaşı elliyi aşkın kadın ve erkekler  yolculukları süresince birbiri ile sohbet edip rahat yolculuk yapıp stres atıyor.

Gençler arasında yoğunlaşan sessizlik bazen bunalımlara da neden olabiliyor.

Bu alanda sağlık sorunları yaşayan canına kıyan  gençlerimiz var .Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize ne yazık ki güvenli bir ortam yaratamadık.Onları sorunları ile baş başa bıraktık.Haklarını aramak istemelerine imkan sağlamadık.Hayatlarının baharında ailelerinde harçlık almaları  gençlerimizi üzüntüye  bunalıma sevk ediyor:Bizim ülkemizde olduğu gibi topluma çok yararlı olabilecek  çağdaki genç nüfusu böyle  ilgisiz, sorunları ile baş başa olduğu bir  başka ülke çok azdır.Ülkemizde toplumun yarısını oluşturan gençlerin sorunları  ülkemizdeki diğer sorunlardan daha önemli.Bu soruna çözüm bulunamaması halinde  gençler ya başka ülkelerde yaşama imkanı arayacak ya da ne iş bulursa boğaz tokluğuna kıt kanaat yaşamak zorunda kalacak.Parlamentoya yeni gelecek kadroların genç  nüfusun sorunlarına acil olarak çözüm bulmaları gerekir.Bu arada gençlerimiz de kendi sorunlarını çözeceğine inandıkları siyasi partilere destek verip sorunlarının çözümüne destek vermeli.     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.