Yurdumuzda her yıl Şubatın 14’nde sevgililer günü kutlanır.İnsanların huzur ve mutluluğu için olmazsa olmaz olan sevgi o günde hatırlanarak sevginin  önemi dile getirilir,sevgililere hediyeler alınır.

Özellikle sevgisizliğin ,husumetin  doruğa ulaştığı günümüzde sevgi ve sevgililer gününün  önemi  çok daha anlam  kazanıyor.

Sevgililer gününde sadece eşlerin birbirini sevmesi,kutlamaları” seni çok seviyorum” demeleri   gündem olmamalı.O sevgiden mahrum kalan eşlerini yitirmiş olanlar da rahmete kalan eşlerini anarak sevgilerini yaşatmalı .Yaşamın her alanı sevgi ile güzellik,önem kazanıyor.Doğayı,hayvanları sevip hoşgörülü olmak sevgi alanının daha da yaygınlaşmasını sağlar.

Sevgiyi sadece 14 Şubat günü hatırlamak daha sonraki günlerde bu iki heceli sözcüğü yok sayarak yaşamamalıyız

Sevginin odak noktasını oluşturan aileler arasındaki bağın en önemli unsuru olan sevginin çiftler arasında  günden güne azalması,sudan sebeplerle  boşanmaların artması sevginin önemini yitirmesinin  göstergesi sayılmaz mı?

Sevginin  husumetle  özleştiği  örnekleri  görmek  ne acı.  Bu sevgisizliğin  nefrete ,hatta kan davasına dönüştüğü bir ortamda sevgililer gününü beylik laflar, bugüne has hediyelerle anmak  neye yarar.

Önemli olan sevgiyi sadece bir gün olarak düşünmek değil, yılın tüm günlerine yaymak  gerekir.

Eşlerimiz kadar anne,babalarımız  evlatlarımız eş dostlarımız  ülkemiz de sevgi ve hoşgörülü ortama muhtaçtır.

Sevgisiz toplum sağlıksız vücut gibidir.Sağlığımız nasıl yaşamımız için önemli ise sevgi  de aynı oranda önem taşır.

Tüm bu  sevgiden yoksun koşullara rağmen tüm halkımızın sevgililer günü kutlu olsun.

Aramızdan ayrılan sevgililer de unutulmasın. Sevgililer günde aramızdan ayrılan eşlerimizin  anılarını yaşatalım.Kabirlerini ziyaret edelim sevgimizin sonsuza kadar süreceği inancımızı  bu günde bir kez daha hatırlayalım.

Hayat arkadaşını kaybeden biri olarak benim sevgililer günü mesajım şu olacak :

"Sen sonsuzluğa  ulaşmış  olsan da sevgin kalbimde  ömrümce yaşayacaktır"

     

    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.