Merhaba değerli okurlar bu Ay konumuz karma cilt. Karma cilt şehrimizde en çok rastlanan cilt tiplerinden biridir. Yüzün T bölgesi yağlı diğer kısımlarının ise normal veya kuru olduğu cilt tipidir.Yüzün alın burun ve çene bölgesinde Sebum üretimi daha yoğun olduğu için bu bölgeler yağlı görünür. Zaman zaman cilt mevsim değişikliklerinde nemsizleşir,kuru,mat bir hal alır. Karma ciltlerde; cildin o anki yapısına göre arındırırcı ve nem aynı anda kullanılabilir. Arındırıcı temizleme jelleri cildi yenileyerek temizler ve ölü hücrelerden cildi arındırır. İçerisindeki yoğun antioksidanlar cildi aydınlatır. Normalden yağlıya eğilimli ciltler için yağ salınımını dengeleyen nemlendirici hyaluronik asit içerikli etken madde kullanılırken ürün formları hafif yapıda jelimsi kremler ya da hafif yapıda ince kıvamlı kremler olmalıdır. Yağlanma dengeleyici ürünlerin içeriğinde çinko, salisilik, Mandelik Asit olmalıdır.Eğer sorunumuz gözenek ise sıkılaşarak temizlenmesini istiyorsak etken maddesi salisilik asit olmalıdır. Cilt yapısı ne olursa olsun ayda veya en geç üç ayda bir uzman yardım alınmalı ve cilt temizlenmelidir.

Her yaşta cilt yapısı değişir. 35 yaşa kadar hücre bölünmesi olmadığından temizleme jeli, cilde uygun krem, serum kullanılmalı ve güneş koruyucularla cilt korunmalıdır. 35 yaşından sonra kullanılan peptit ,hyaluronik asit, antioksidan,growt faktör içerikli ürünler cilde sinyaller vererek hücresel farklılaşmayı tetikler.

Cildimizi yaşlandıran sebepler ; beslenme, kalıtım, hormonal dengesizlik ve çevre koşullarıdır.Sağlıklı bir cilt için temizleme ve arınma son derece önemlidir.

Cildinizi sevin, önemseyin sihirli dokunuşlar için takipte kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.