Seçimler öncesi siyasetteki sorunları açmazları daha iyi görüyoruz.

Olanlara bakıldığında ülkemizde siyasetin dürüstçe, yasal çerçevede  etik kurallar  içinde yapıldığını kimse iddia edemez.

Eşit olmayan koşullarda yapılan seçimler sonunda halkın iradesinin sandığa  yansıması mümkün olur mu?

 Bir de denetimden uzak sosyal medya gücü  var. Bunların bazılarının dokunulmaz,yasa tanımaz   konumda olmalar siyasetin etiğini yok ediyor.

Bu,  sadece karşı görüşte olanlara çamur atmayı hedefleyen sosyal medya bülbülleri siyasi faaliyetleri ile  istediği gibi  hareket ediyor.Nereden besleniyorlarsa oranın  türküsünü çalıyorlar.

Bu arada halkın iradesini, en iyi yansıttığı bilinen CHP de partinin üst yönetimindeki parçalı yapı sonucu  belediye başkanı adayı belirlemede  bir türlü karar alamıyor. Partide MKYK  ve diğer üst yönetimler illerin nüfusuna göre belirleniyor.partinin güçsüz olduğu Doğu,Güneydoğu,İç Anadolu ve Karadeniz illerinde yönetime seçilenler partini kaderini belirliyor.Onların sağlıklı karar vereceği konusunda kuşkular var.

Partinin güçsüz olduğu yerlerde  üst yönetimde söz sahibi olmaları ne kadar doğru.? Bölgelerinde partinin gelişmesini sağlayamayanlar partinin geleceği konusunda karar sahibi olmaları doğru mu?

Bunun için çıkar çevrelerini devreye girip kendine destek verecekleri seçmek istediklerini iddia edenler var. bunda haklı değiller  mı? CHP bu kamburdan kurtulmalı.En çok oy alan ilerin temsilcileri diğerlerine göre  yönetimde daha etkili, olmalı.

Yolsa CHP’de bu kısır döngü  her seçimde artarak devam eder. Bir de partide bir göreve aday olmak için maddi imkanlar ön planda olmamalı.

Böylece o görevi daha iyi yapacak olanlar maddi imkansızlık  nedeniyle bu göreve talip olamıyorlar.Emekten yana olan bir partide parasal ve siyasi gücü olanlar görev alırsa  bu yapı ile kadar halktan yana karar alabilir.  

----------------

FIKRA

SOKAK NEREYE GİDİYOR

Yabancı bir adam mahallede aradığı sokağı bir türlü bulamıyordu.Sokağın başındaki bir eve süt veren ihtiyar sütçüye sordu:

-“bu sokak nereye gider acaba”

-“Hiçbir yere gitmez.Ben bildim b,ileli burada durur” der

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.