Kaynamaya başladı demedim çünkü önce ısınma sonra kaynama başlayacak. Genel siyasete baktığımızda Mevcut Cumhurbaşkanına rakip olacak aday hala aranıyor. Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ve Yavaş’ın önünü kesmek için yapıldığı yorumlanan “Belediye Başkanlarımız görevlerine devam edecekler çünkü onların hizmetlerinin devam etmesi gerekir” açıklaması bir anlamda Genel Başkanın adaylık için hazırlandığını ve kararlılığını diğer partili adaylara göstermeye çalışıyor bana göre.

CHP’nin şu anda buna tek başına karar verme şansına sahip olmadığı bir bakıma aşikar çünkü tek başına bu başarıyı gösterme olasılığı görünmüyor. Ne kadar yuvarlak masada yani ittifakta zaman zaman kırılganlıklar yaşanıyor olsa bile ittifak masasında oturan tüm partilerin bir noktaya vurma mecburiyetleri var.Kılıçdaroğlu ittifak ortaklarının mutluluğunu hissetmelerini de sağlıyor zaman zaman.

Onları hoşnut etme ve İttifaka dahil İyi Parti dışındaki partilerin birkaç milletvekilliği çıkarmak istekleri dışında bir beklentileri yok bana göre. Çünkü güçleri o kadar. Ama CHP her ne kadar bundan önceki seçimlere göre oylarını arttıracak gibi görünse de olması gereken oyları bulma şansı yok gibi.

CHP nin mutlak desteğine ihtiyacı olduğu İyi Partide Edirne de yaşanan toplu görevden alma eylemi diğer illerde de devam edecek mi bilemiyorum ama büyük olasılıkla sancılı yerlerde bu revizyon devam edecek söylentileri kamuoyunda dolaşıyor. İyi parti bana göre kilit Parti Millet İttifakının kendilerine ihtiyacı var. Bilhassa da CHP nin İyi Parti daha önce CHP nin kendilerine yaptığı vefalı davranışın karşılığını vermek anlamında belki..

İYİ Parti seçimlere girebilmek için gerekli Milletvekili sayısını elde edebilmek için Kılıçtarolğlunun tereddütsüz kabul ettiği ve aşağıdaki milletvekillerini ödünç olarak verdiği günlerde Akşener taraftarlarının “Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Meral Akşener Başbakan tezahüratları hala hafızalardadır.İşte İYİ Partinin seçime girmesini sağlayan CHP Milletvekilleri;1. Burcu Köksal – Afyonkarahisar- 2. Mustafa Tuncer – Amasya3. Nihat Yeşil – Ankara-4. Hüseyin Yıldız – Aydın-5. Ahmet Akın 6. Mehmet Göker – Burdur-7. Nurhayat Altaca Kayışoğlu 8. Erkan Aydın – Bursa-9.Tufan Köse – Çorum-10. Okan Gaytancıoğlu 11. Tacettin Bayır – İzmir-12. Çetin Arık – Kayseri-13. Fatma Kaptan Hürriyet 14. Ömer Fethi Gürer – Niğde-15. Ünal Demirtaş – Zonguldak

Bu vefalı davranış unutulup “o iş o zamandı biz yolumuza bakacağız” derler mİ bilemem ama siyaseten de ahlaken de iyi olmadığını ifade edenler çok.; Aslında her iki Partide de hedef Recep Tayyip Erdoğanı yenip Parlamenter sisteme yeniden geçmek. Ama bu hedefin önüne çıkan bir sorun var ki oda CHP nin HDP Oylarını alabilmek için onları da ittifaka dahil edip meydanlara birlikte çıkmak. İşte buna Meral Akşenerin kesinlikle karşı çıkacağı biliniyor. Çünkü Akşener her fırsatta bu duruma asla yanaşmayacağını ifade ediyor. Çünkü İyi Parti tabanı da buna kesin karşı olduğunu sürekli olarak açıklamaya devam ediyor.

PAZARTESİ GÜNÜ YİNE SİYASİ BİR YAZIMIZ OLACAK..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.