Lügat anlamında Siyaset bir bilim dalı, politika da o bilim içinde bir uygulama veya yaptırım biçimidir. Zaten siyaset yapacak bir kişide olması gereken özelliklerin başında politik insan olabilme özelliği gelir. Yani herkes ile iyi geçinebilen, herkesin gönlüne göre şerbet verebilen, icap ederse kendi düşünce ve tavırlarından taviz verebilen bir kişilik özelliğidir politik olmak. Zaten politikayı da bu özelliğe sahip insanlar yapar ve başarılı olurlar. Bir anlam da günümüzde kimin arabasına binerse onun türküsünü söyler sözüyle eş değerde tutulan bir olgudur.

Politika Yunanca bir kelime.

Anlamı da Türkiye’de kabul gördüğü gibi çok yalan söyleme sanatı değil, cemiyet idare etme sanatıdır. O zaman politikanın kötü anlamda kabul edilmesi veya düşünülmesi yanlış. Yani politikacılar yalancı filan değil, cemiyeti idare eden kişilermiş. Ama yinede politik olmanın bizdeki anlamına uygun olarak sergilenen tavırlar ister istemez bizi kendi düşündüğümüz şekilde ısrarcı olmaya zorlayabiliyor. Politik düşüncenin günümüzde ön plana çıktığını, hatta uygulamada önde olduğunu görmek mümkün. Kimin kimle bir araya gelebileceğine karar verebilmek çok ama çok kolaylaştı sanki günümüzde. Baksanıza taban tabana zıt düşüncenin sahibi olan Siyasi partiler ittifak adı altında bir araya gelip can ciğer kuzu sarsması olabiliyor.

Hadi AK Partiden ayrılarak parti kuranların arayış içinde olmalarının tezahürü olarak nereye gideceğine karar vermeleri kolay da, CHP ile Saadet Parti ve Demokrat partinin ayni masa etrafında olabilmeleri benim gibi birçok insanı şaşırttı tabiî ki.

Bir okurumun dediği gibi; “rüyamda görsem inanmazdım” söylemine uygun.

Sağcısı sola, solcusu sağa, düşmanı dost görebilen bir sistem oluştu sanki ülkede. Bir birleşmedir, bir birlikte olabilmedir aldı başını gidiyor Yanlış mı? Bana göre de değil. Anlaşılamayan durum, nasıl olabildiği. Şu anda bu birleşmelerin tek nedeni hatta beklentisi Mecliste sandalye kapabilmek veya sandalye sayısını arttırabilmek. Ülkeyi kalkındırma adına, vatandaşın refah seviyesini artırma adına, Atatürk’ün öngördüğü gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak adına proje, fikir ve planlar daha sonra düşünülecek ve gündeme gelecek konular olduğu için şu anda arka planda kalıyor sanki..Şu andaki düşünce önce bu  İktidarı nasıl devirip iktidar olabilmek için bir araya gelme hesapları ile hiç değilse Partimizin Genel Başkanları Meclise girsin hesapları yapılıyor.Hayırlısı olsun ve Allah herkesin gönlüne göre versin.

Siyaset dedik ya. Nelere kadir değil mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.