“AKP’nin ipliği pazara çıkmıştır”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye’nin saman ithalatına bu yılda devam ettiğini belirtirken; dondurulmuş et ithalatı yapılması içinde karar alındığını kaydetti.

“AKP’nin ipliği pazara çıkmıştır”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye’nin saman ithalatına bu yılda devam ettiğini belirtirken; dondurulmuş et ithalatı yapılması içinde karar alındığını kaydetti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Ekim 2017 Salı 10:32
“AKP’nin ipliği  pazara çıkmıştır”

    “TÜRKİYE, YAKLAŞIK 30 MİLYON DOLARLIK SAMAN İTHALATI YAPTI”    
    Türkiye’de ithalatın her geçen gün artarak, devam ettiğinin altını çizerek, sözlerine başlayan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Türkiye’de şuanda, saman ithalatı yapılmaya başlandı. İlk saman ithalatı, 2011 yılında yapıldı. Türkiye, yaklaşık 30 milyon dolarlık saman ithalatı yaptı. Gerekçe olarak, ciddi bir kuraklığın olduğu ve buğday ekilişlerinin azaldığı dile getirildi. Hükümette buna paralel olarak, saman üretiminde sıkıntının görüldüğünü açıkladı. Bunun önlemini almasını beklerken; AKP’nin 5 yıllık süreç içerisinde gerekli önlem almadığını yeniden saman ithalatı yapılmaya başlanmasıyla gördük. Türkiye’nin karşılaştırılamayacak derecede, küçük tarımsal potansiyeli olan bir ülkeye muhtaç hale getirildi. Bu da, AKP’nin Türkiye tarımını getirdiği durumu anlattığını dile getirebiliriz. AKP, ne Türkiye’yi ne ekonomisini ne dış politikasını ne de tarımını yönetemiyor. Samanın bir yemek kaynağı değildir. Saman, Avrupa ülkelerinde ve tarımın geliştiği ülkelerde hayvanların altına serilerek, üşümeleri engelleyen bir üründür. Ama ucuz olmasından ötürü, Türkiye’de yem kaynağı olarak, kullanılıyor.”
    “TÜRKİYE LOP ETTE İTHAL EDECEK”
    AKP’nin, çözümü halen üretimde görmediğini ifade eden Okan Gaytancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Çözümü üretimden ziyade, kısa vadeli işlerde görmektedir. Örnek vermek gerekirse; kırmızı et ve canlı hayvan ithalatına yöneliyor. Bu da, Türkiye hayvancılığını yönetemediğinin bir göstergesidir. Ayrıca, bugün itibariyle, Çerez Politikası lop et ithal kararı da çıktı. Türkiye, hangi tarihlerde üretildiği belli olan ama geçmiş tarihli dondurulmuş şekilde saklanan, taze olmayan ve fiyatı ucuz olan eti ithal edecek. Daha sonra da, vatandaşlarına yedirecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı yaptığı açıklamada, zincir marketlerle anlaşma yapılarak, burada reyonlar oluşturularak, direk tüketiciye satışın yapılacağı ifade ediliyor. Peki, üretici bunlarla nasıl rekabet edebilecek? Halen yem, kırmızı et ve beyaz et üretimini artıracak politikaları AKP düşünmüyor. Çözümü ithalatta buluyor. Bu son derece yanlıştır.”
    “TÜRKİYE’Yİ SAMANA MUHTAÇ EDEN AKP’NİN İPLİĞİ PAZARA ÇIKMIŞTIR”
    Gaytancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi Bakanı, ‘Biz, belli dönemlerde yem ham maddelerindeki gümrük vergilerini düşürerek, yemin ucuza gelmesini sağlıyoruz.’ diyor. AKP’liler halen ithalatı düşünüyorlar. Yem ham maddelerinin üretimini artırmaya yönelik politikaları düşünmüyorlar da, ithalata yönelik politikaları düşünüyorlar? AKP neden ithal edilen samana üreticiyi muhtaç ediyor? CHP olarak, AKP’nin tarım politikalarının iflas ettiğini her ortamda dile getiriyoruz. Türkiye’yi samana muhtaç eden AKP’nin ipliği pazara çıkmıştır. Önümüzdeki dönem CHP iktidarında, üreten bir Türkiye’nin nasıl gerçekleştirildiği herkes görecektir. Ayrıca, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Kasım’da Edirne’ye gelecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.