Flaş Haber
Kapat

CHP 94 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 94'üncü kuruluş yıldönümü çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. töreni gerçekleştirildi.

CHP 94 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 94'üncü kuruluş yıldönümü çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. töreni gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Eylül 2017 Pazartesi 09:37
CHP 94 YAŞINDA


    CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri ve CHP'nin teşkilatlarının katıldığı tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşma yapan İl Başkanı Fevzi Pekcanlı; “9 Eylül 1923 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan partimiz çağdaş ve aydınlık Türkiye'nin temellerini atmıştır. Eğer bu gün ülkemizde sıradan bir halk çocuğu parti başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olabiliyorsa, insan hakları, adalet, özgürlük gibi kavramlar toplumun büyük önem verdiği değerlerse bunu Türkiye'nin temeline koyan Cumhuriyet Halk Partisidir. 
    “EŞİT HAKLARA SAHİP İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR TÜRKİYE'NİN GARANTİSİ CHP'DİR”
Partimiz, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele etmiştir ve mücadele Onbahis etmeye de devam edecektir. CHP çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. Şehit haberleri yüreğimize bir kor gibi düşerken suçsuz insanlar hapishanelerdeyken, tacize uğrayan evlatlarımız, çocuk gelinlerimiz içimizi acıtırken adalet arayan ama adaleti bulamayan insanlarımız varken ülkemizde huzur, barış, adalet var diyemeyiz. Bu nedenle ülkemizin her zamankinden daha fazla CHP'ye ihtiyacı vardır. Eşit haklara sahip insanların yaşadığı bir Türkiye'nin garantisidir Cumhuriyet Halk Partisi. Her 9 Eylül bizim için yeni bir başlangıçtır. Cumhuriyet Halk Partisi kurulurken duyulan heyecanı bu gün de bizler yaşamaktayız. Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımız devam edecektir. Ülkemizin aydınlığa çıkması için toplumun çıkarları için örgütlerimizle mücadelemiz devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı sunuyor, bir neferi olmaktan onur duyduğum,  partimizin 94. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.