GEÇMİŞ, “MECLİSE SAYGISIZLIK”

İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarında taslak bütçe ve performans programının meclise ulaşmasına rağmen yatırım programının henüz ulaşmadığını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, bunun büyük bir eksiklik ve meclise saygısızlık olduğunu dile getirdi.

GEÇMİŞ, “MECLİSE SAYGISIZLIK”

İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarında taslak bütçe ve performans programının meclise ulaşmasına rağmen yatırım programının henüz ulaşmadığını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, bunun büyük bir eksiklik ve meclise saygısızlık olduğunu dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Kasım 2017 Perşembe 10:38
GEÇMİŞ, “MECLİSE  SAYGISIZLIK”

    İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantısının ilk günü yoklama ile başladı. Daha sonra Meclis Başkanı tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne ziyareti ile ilgili Edirne Merkez ve ilçe belediye başkanlarının açılış törenleriyle ilgili daveti okundu. 
Geçen ay toplantılarının tutanağının okunmasından sonra Edirne Valisi Günay Özdemir tarafından gönderilen genelge okundu.  Valilik genelgesinde, “Maliye ve Kontrol Kanunu'nun 13 ve 5302 sayılı,  Özel İdaresi Kanunu'nun 45. Maddesi'yle Mali İdareler Muhasebe Yönetmeliği'nin 26 ve 27. Maddeleri gereğince hazırlanarak il encümeninin 28.09.2017 tarihli toplantısında görüşülen Edirne İl Özel İdaresi 2018 mali yılı ekte gönderilmiştir. Bu kadarın İl Genel meclisinin kasım ayı toplantısında görüşülerek karara bağlanmasını rica ederim.” deniliyor.
GEÇMİŞ: “MECLİSE SAYGISIZLIKTIR”
Bütçe taslağının komisyona havalesi oybirliği ile kabul edildi. Ardından Edirne Valiliği'nin 2018 yılı performans Vdcasino programı okundu. Bu programda hazırlanan performans programının İl Genel Meclisi'nde görüşülerek karara bağlanması istendi. Performans kararı da oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. 
Bu konuda söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş,  İl Genel Meclisi toplantısına taslak bütçe ve performans programının geldiğini fakat taslak bütçenin henüz ellerine ulaşmadığını asıl görüşülmesi gerekenin yatırım programı olduğunu belirterek; “Bu program henüz gelmedi. Bunu büyük bir eksiklik ve meclise saygısızlık olarak kabul ediyorum.” dedi.
Edirne Valiliği'nin Lalapaşa ilçesi Demirköy'de kurulacak yenilenebilir enerji santrali konusu oylanarak İmar ve Bayındırlık komisyonuna havalesi kabul edildi. 
Konu hakkında açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Geçmiş, konu ile ilgili kişinin kendilerini ziyaret ettiğini belirterek; “Bu konuda bakanlıktan izin alındığını söyledi. Bu arada işlemleri uzun sürmüş yılbaşına kadar bu işin hayata geçirilmesi gerekiyormuş. Bu Lalapaşa ilçesine yatırım sağlayacak. Güneş enerjisi panelleri konulacak. Meclisimizde getirilmesini rica etti.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.