MERKEZ İLÇE BAŞKANI, MUŞTU OLDU

AK Parti Edirne Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi'nde tek aday olarak girdiği seçimde 222 oy alan Av. Çağrı Muştu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı seçildi.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI, MUŞTU OLDU

AK Parti Edirne Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi'nde tek aday olarak girdiği seçimde 222 oy alan Av. Çağrı Muştu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2017 Pazartesi 09:57
MERKEZ İLÇE BAŞKANI, MUŞTU OLDU


    AK Parti Edirne Merkez İlçe'nin 6. Olağan Kongresi, cumartesi günü ETSO Fuaye Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede 4 yıldır AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı'nı sürdüren Kerem Arda'nın yerine Av. Çağrı Muştu seçildi. Parti teşkilatının büyük ilgi gösterdiği kongrede seçime tek listeyle gidildi ve geçersiz oy olmayan seçimde Av. Çağrı Muştu'nun listesi 222 oy aldı. Kongreye önceki dönem Edirne Milletvekili ve Eski Bakan, şimdiki Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu da katılım gösterdi. 
    AK Parti Edirne Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdağan'ın mesajı, sinevizyonla yansıtılarak salondakilere izlettirildi. Kongrede divan ise şu şekilde oluştu: Divan Başkanlığı Ali Soydan, Başkan Yardımcılığı Gökçen Çınar Mustafoğlu, Katip Üyelikler ise Aydoğan Akıncı, Tarık Hatipler ve Gönül Babatürk.
    Tek liste ile gidilen seçimde Av. Çağrı Muştu başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
'Gürcan Banya, Caner Kurt, Mustafa Okur, Erkan Ola, Nil Sirel Öztürk, Turgut Taşdemir, Aydın Girgin, Hüseyin Başar, Mustafa Taş, Ayşe Çolak, Habibe Avcu, Özgü Gündüz, Yıldız Yeşilkurt, Erkan Tam, Cem Kürkçü, Banu Yılmaz, Şerafettin Biçer, Can Demir Çekiç, Samet Şen, Özlem Kezban Erdem, Yusuf Ziya Güçyener, Ahmet Yiğit, Erdem Güğümgüder ve Ali Kemal Ekşi.'
    ARDA: “ATEŞE SU TAŞIYAN KARINCA MİSALİ”
    Edirne Merkez İlçe Başkanı Kerem Arda, kongrenin açılış konuşmasını yaparak; “Ülkemizin geçtiği bu zorlu ve türbülanslı dönemde çalışmalarımıza devam etmeye çalıştık. 
    Görevimizi layıkıyla yapmaya çalıştık. Bunun için de çalıştık, çabaladık. İstediğimiz sonuçları alamasak da ateşe su taşıyan karınca misali emek verdik ve bu emekleri verirken de hiç rehavete kapılmadık. Bir gün zerre kadar umutsuzluğa kapılmadık. 
    Ben bütün teşkilatlarımızı oluştururken gerek mahalle olsun, gerek komisyonlarımız olsun, gerek merkez ilçe teşkilatlarımız olsun bir düstur ile hareket ettim. O da 2011 senesinde milletvekilimiz olan Sayın Bakanımızın o dönemde yaptığı konuşmadan bir cümle. 
    ‘Siz eğer doğru bir yapı kurarsanız, onun içinde yanlış insanlar barınamaz. Yok eğer siz yanlış bir yapı oluşturursanız zaten doğru insanlar orada durmaz, kaçar gider.' Bu düstur ile, bu ilke ile oluşturduğum bütün teşkilatlar birbirine kenetlendi, büyüdü ve gelişti.” dedi.
    SEZEN: “EDİRNE, AK PARTİ DÖNEMİNDE ÇOK BÜYÜK HİZMETLER ALDI”
    AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edirne'nin AK Parti döneminde çok büyük hizmetler aldığını dile getirerek, “2002'de Türkiye'de neler yaşandığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz, bizim dönemimiz çok iyi biliyor. Nelerin olduğunu, nelerin olmadığını, ne tür sıkıntılar yaşandığını. 
    O günler geride kaldı, ufkumuz açıldı. Türkiye, dünyada sayılı bir noktaya geldi. Edirne'de 2002'de ne vardı, bugün neler var? Yol mu vardı? Köylerimizin yolları gidilemez haldeydi 2001-2002 senelerinde. Bugün bütün köy yollarımızın asfalt olmasının yanında, ara yolların bile asfaltlandığı günleri yaşıyoruz. Yol konusunda çağ atladık. Hastane konusunda, her ilçemizde hastane mevcut. Ben bu konuda da Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 
    Edirne'de yapılan hizmetlerin yüzde 90'ında belki 99'unda Bakanımın emeği var. Bugün hala bizim yanımızda. Hiçbir şekilde Edirne'den kopmuş değil. 
    Gerçekten Edirne sevdalısı. İnşallah Sayın Bakanım bundan sonraki dönemlerde de Edirne'nin yanında olacaktır. Edirne'de hizmet konusunda aksaklıklar yok. 
    Sürekli İl Genel Meclis Üyelerimle, İlçe Başkanlarımla irtibat halindeyim. Yapılması gerekeni her konuda, üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Edirne 15 yılda çok büyük hizmetler aldı. Gençlik merkezleri, spor salonları, hastaneleri söyledim. Fakat bir tek Uzunköprü Hastanemiz kaldı temeli atılmamış. İnşallah o da yürürlüğe girecek, ihalesi yapıldı. 
    O da inşaata başlayıp sonucuna gelecektir.  Lalapaşa'da, Süloğlu'nda hiç akla gelmeyen Betmoon devlet hastaneleri oluşturuldu. Bu hizmetleri AK Parti döneminde gördük.” ifadelerini kullandı. 
    AKMEŞE: “DİĞER BÖLGELER BİR ÇALIŞIRSA, BİZİM İKİ ÇALIŞMAMIZ LAZIM”
    AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, diğer bölgelerden daha fazla çalışmaları gerektiğini söyleyerek, “4 Temmuz itibariyle 6. Olağan Kongre hazırlıklarına başlamış bulunuyoruz. Evet, o süreçten beri delege seçimlerimizi yaptık. Belde başkanlarımızı atadık. 
    Bugünde merkez ilçemizin kongresini yapıyoruz. Kerem kardeşimizle yaklaşık 2 yıldır beraber çalışıyoruz. Tabi Kerem kardeşimizin 4. yılı. Çok güzel bir örnektir. Arkadaşlar AK Parti'de siyaset hesabi olmaz, samimi olur. Çok samimi bir şekilde başkanım 'ben 4 sene bu görevi yaptım. Bundan sonra gelecek arkadaşlara bu görevi devretmek istiyorum' dedi.  
    Fakat bu hiçbir zaman bir ayrılık olmadı. Biz bunu bir ayrılık olarak görmüyoruz. Biz bundan sonra da hep beraberiz. Biriz ve beraberiz. Edirne'de aldığımız oy ortada. Türkiye ortalaması da ortada. Eğer diğer bölgeler bir çalışırsa, bizim iki çalışmamız lazım. Bunu samimi bir şekilde ve herkesin elini sıkarak, her kapıyı çalıp samimiyet kurarak yapacağız. Bunun bilincinde olmamız lazım.” dedi.
    MÜEZZİNOĞLU: “ASLOLAN GÖNÜLDEKİ ROZETTİR”
    Eski Edirne Milletvekili ve Eski Bakan şimdiki Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise, Edirne'nin siyasi hayatında çok farklı bir yerde olduğunu belirterek, “En önemlisi biz Edirne'de bir gönül bağı kurduk. Edirneliler, yani sizler, siyasi hayatımda çok farklı bir yerdesiniz. Edirne'de kalıcı bir sayfaya imza atmanın onuru ve gururu, hayatımın en güzel sayfası. Biz Edirne'de her şeyi beraber yaptık. Artık resmen beraber olamasak da gönül başı ile her zaman bir aradayız. Aslolan yakadaki rozet değil, gönüldeki rozettir. Yürek değerlerle şekillendirilirse o yüreğe her sıfat gelir. 
    MÜEZZİNOĞLU: “BAŞÖRTÜSÜ SORUNU VARKEN, ZULÜM YÜRÜYÜŞÜ YAPIYORLARDI”
    Milli iradeye yüzlerce tuzak kuruldu. Tüm bu tuzaklara rağmen biz bize durarak göğüs gerdik. Kapalı kapılar ardında çok menfaat hesapları yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan için, 'Muhtar bile olamaz' dediler.  Başkanlık sistemine karşı çıkanlar, sırtını belli bir duvara dayayanlardı. 
    Utanmadan, sıkılmadan adalet yürüyüşü yapıyorlar. Başörtüsü sorunu varken adalet değil, zulüm yürüyüşü yapıyorlardı. O zaman demokrasi hiç akıllarına gelmedi. Milletin adaletini omzu 4 pırpırlıya verme dizenine hep alkış tuttular. 
    Kimse bu milletin vicdanı ile oynamasın. Hukuka katkı sağlamak varken çomak sokmak da neyin nesi? Recep Tayyip Erdoğan'ı kendi maşaları yapamadıkları için kalkmışlar şimdi onu diktatör ilan ediyorlar.
    MÜEZZİNOĞLU: “ONLARDAN FAZLA GELİYORUM”
    Buradan milletvekili seçildiğim dönemde CHP'nin iki milletvekili vardı. Biri belediye başkanı oldu gitti, diğeri de ortalarda yok. O zaman da dedim, o ikisinin geldiğinden daha fazla geleceğim diye. Nitekim öyle de oldu. 
    Şu an Edirne milletvekili değilim ama hala onlardan fazla geliyorum. Enez'e gittim, İpsala'ya gittim. Yarın akşam da Keşan'dayım. Lafla peynir gemisi yürümez. Edirne, hangi yaşam felsefesinde olursa olsun bizim mili ve insani sorumluluğumuz, hizmet etmek.
    MÜEZZİNOĞLU: “HIRSIZA, AHLAKSIZA VE VATAN HAİNİNE YER YOK”
    Hizmetlerimizde eksiklikler olabilir. Aramızda bir tek hırsıza, ahlaksıza ve vatan hainine yer yok. Onun dışında herkes gelebilir. 
    AK Parti'de eskimeyecek şey, AK Partili olmaktır. Sıfatlar gelir geçer ama ben Mehmet Müezzinoğlu olarak her zaman yanınızdayım.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.