PEKCANLI'DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, tüm ilçe başkanları, birçok belediye başkanı, il genel meclis başkanı ve üyelerinin katıldığı toplantıyla, 6 Ocak'ta yapılacak olan il başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olduğunu açıkladı.

PEKCANLI'DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, tüm ilçe başkanları, birçok belediye başkanı, il genel meclis başkanı ve üyelerinin katıldığı toplantıyla, 6 Ocak'ta yapılacak olan il başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Aralık 2017 Cumartesi 10:30
PEKCANLI'DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

    CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 6 Ocak'ta yapılacak olan il başkanlığı seçiminde tekrar aday olduğunu dün gerçekleştirdiği toplantıyla açıkladı. Pekcanlı'nın adaylığını açıkladığı toplantıya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Uzunköprü, Havsa, Süloğlu Belediye Başkanları, CHP'nin Edirne'deki tüm ilçe başkanları, CHP Edirne Kadın Kolları Başkanı, CHP Edirne Gençlik Kolları Başkanı, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katıldı.  
    “2 SENEDE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”
    CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 2 yıl önce ufacık bir odada adaylığını açıkladığını bugün gelinen noktada ise güzel bir il binasında açıklama yaptığını söyleyerek, “2 sene çok çabuk geçti. 2 senede aslında Türkiye'de de çok şey değişti. Bizim CHP Edirne örgütünde de çok şey değişti. 2 sene önce yan tarafta küçücük bir odada, sadece basın mensuplarını alabildiğimiz ufacık bir salonda basın açıklaması yapmak zorunda kalmıştık. Örgütümüz partiye dahi girememişti. Dışarıda partinin önünde bir basın açıklaması yaptık. Ertesi gün gazetelere baktığım zaman, ganyan bayiinin önünde açıklama yapmışım, arkamda at fotoğrafı vardı. Herhalde Doğru Yol Partisi'nin başkanlık açıklamasını yapıyoruz, dedik. Ondan sonra bir karar verdik başkanlarımla. Bu partiye en güzelini, en çok hak ettiğini, Türkiye şampiyonu olan bu örgüte de en güzelini kazandırmak için bir yola çıktık. Böyle güzel bir bina kazandırdık. Bu anlamda bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 
    “HEDEF, ÇAĞDAŞ UYGARLIK YOLU OLMALIDIR”
    Pekcanlı, hedefin Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolu olması gerektiğini söyleyerek, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle hak, hukuk ve adalet evrensel değerlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu Trendbet düşünerek, ülkeyi yöneten siyasi irade, hızla gelişmiş demokrasi hedefini bırakarak iradenin tek elde toplandığı bir yönetim biçimiyle ülke yönetmeyi hedefleyen bir pozisyon almış görünüyor. Son çıkan KHK'da görüldüğü üzere meclis iradesini yok sayarak parlamenter rejim etkisiz hale getiriliyor. Ülke güçler ayrılığı ilkesini bir kenara bırakmış, demokrasi liginden 2. sınıf ülkeler sınıfına itilmiş durumdadır. Çağdaş batıdan hızla uzaklaşan ülkemiz Azerbaycan, Kazakistan gibi Türkiye Cumhuriyet'lerine benzer formaliteden seçim yoluyla sözüm ona, demokrasi görüntüsü veren tek adam rejimlerine evrilmek isteniyor. Oysa hedefimiz Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği gibi çağdaş uygarlık yolu olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kurucu İradesinin felsefesine uygun olarak demokrasisini geliştirmek için 1946'da çok partili rejime geçerek önemli bir adım atmıştır. Demokrasilerin olmazsa olmazları güçler ayrılığı ilkesi ve iktidarların yanlışlarını dillendiren muhalefet etme özgürlüğüdür. Muhalefeti susturmaya yönelik baskılar ve hukuksuz operasyonların yapıldığı yerde demokrasiden söz etmek zorlama bir ifade olur.” dedi.
    “İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNE KATKI VERMEK İÇİN TEKRAR ADAYIM”
    Pekcanlı, Edirne'den iktidar yürüyüşüne katkı vermek amacıyla tekrar aday olduğunu belirterek, “Kısacası 2017'nin sonlandığı günler itibariyle Cumhuriyetimizin yarattığı ve geliştirmek için sarf ettiği değerler itibarsızlaştırılarak demokratik değerlerin yıpratıldığına tanıklık ediyoruz. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları yok etmek iddiasıyla iktidara gelenler bu kavramları olağan olgu haline getirmişlerdir. Bu yıpranmışlığın ve değer aşınmalarının olmadığı bir ülke yaratmak, 2019 seçimleri sonucunda CHP'nin önderlik ettiği demokratik parlamenter sistemin kurallarıyla işlediği bir sistemi getirmeyi önceleyen iktidarla mümkündür. Bu nedenle 2019 yılında biz CHP'lilere büyük görev düşüyor. Gün, dayanışma ve birlik günüdür. 2019 süreci demokrasiden yana olanlarla, otoriteden yana olanlar arasında geçecektir. Amacımız, demokrasiden yana olanlarla o paydada buluşmaktır. Ben Fevzi Pekcanlı olarak Edirne'den iktidar yürüyüşüne katkı vermek için CHP Edirne İl Başkanlığına adayım. Ekibimle birlikte görev sürecimizde örgütümüzü ve üyelerimizi yakından tanıma fırsatı bulduk. Onlarla, alacağımız güçlü görevde, görev biz verildiğinde önemli işler başaracağımıza olan inancımı belirterek hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partililer.” şeklinde konuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.