“SEÇİMLERE ODAKLANMALIYIZ”

CHP'nin 36. Kurultayı sonrası açıklama yapan CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Ediz Ün, Kurultayın tamamlanmasından sonra tüm partililerin 2019 yılında yapılacak seçimlere odaklanması gerektiğini söyledi.

“SEÇİMLERE ODAKLANMALIYIZ”

CHP'nin 36. Kurultayı sonrası açıklama yapan CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Ediz Ün, Kurultayın tamamlanmasından sonra tüm partililerin 2019 yılında yapılacak seçimlere odaklanması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Şubat 2018 Perşembe 10:33
“SEÇİMLERE ODAKLANMALIYIZ”

     CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Ediz Ün kurultay sonrası yaptığı açıklamada kurultayın tamamlanmasıyla CHP'nin 2019 yılında yapılacak seçimlere odaklanması gerektiğini belirterek; “Geçen hafta CHP'nin 36. Kurultayını gerçekleştirdik. CHP bilindiği gibi tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak örgüt modeliyle yönetilmiyor. Tamamen demokratik seçim sistemiyle yönetici kadrolarını belirliyor. Atamızın kurduğu Cumhuriyetle aynı yaşta olan ve başkanlığını Atamızın yaptığı ülkemizin en eski partisi konumunda bir partidir.” dedi. 
    “KURULTAY'DA İKİ ADAYIMIZ YARIŞTI”
    36. Kurultay'da iki genel başkan adayının yarıştığını belirten Ün, “Bunlardan biri Muharrem İnce diğeri ise Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kurultay delegelerimizin büyük bir çoğunluğunun oylarıyla Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu tekrar seçimi kazandı. CHP içinde her zaman yarışlar olmuştur ve olacaktır. Partililer birbirlerini eleştirir hatalı yanlar gündeme getirilir. Partimizde bu tür eleştiriler seçim yapılıp sandıklar kapandığında sona erer. Seçimler sonunda herkes kol kola girer parti mücadelesinin sürdürür. Önemli olan budur. Halkın üzerindeki baskıyı arttıran özgürlükleri kısıtlayan gazetecileri mahkum eden tek kişinin kararı ile çıkarılan yasaların ve kararnamelerle yönetildiği ülkede,  bunların tamamen ortadan kalktığı halkın iradesinin Egemenliğin kayıtsız şartsız  milletten sarayın idaresine  dönen  bir idareyle karşı karşıyayız.
 Bununla mücadele etmek adına, CHP Kurultayda kadrolarını yenilemiştir. Mevcut Genel Başkan ve yeni meclis kadrolarıyla yola devam ederek ülkeyi bu baskıcı yönetimden kurtarmak adına bir çaba içinde olacaktır. Bundan kimse endişe etmesin.” dedi.
    “CHP DÜNYANIN EN EKSİ PARTİLERİNDEN BİRİDİR”
    CHP'nin dünyada en eski siyasi partilerinden biri olduğunu belirten Merkez İlçe Başkanı Ün, “CHP bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkın umudu olmayı sürdürecektir. Şunu da çok açık bir şekilde ifade edebilirim. Ülkemizde halkın yararını düşünen en iyi parti CHP'dir. Kurultay'da ana sloganımız 'Adalet ve Cesaret' olarak belirtilmişti. Ülkemizde şu anda bir korku ve baskı yöntemi sürdürülüyor. Bu konularda ülkemizde ilk olarak adaleti sağlamak gerekir. Ülkemiz evrensel hukuk kurallarıyla yönetilmeli. Gelişmiş ülkelerde hukukun Oleybet üstünlüğü ön plandadır. Biz bir kişinin kararından öteye hukukun üstün olduğu kuvvet ayrılıklarının benimsendiği bir ülke idaresinden yanayız. Halkımızın CHP'ye ilgi duymasının nedeni budur. Hem hak hukuk adaleti savunan, bunu savunurken büyük bir cesaretle savunmasına yapan bir parti konumundayız. Ana temamız da Kurultay'da belirtildiği gibi 'Adalet ve cesarettir. Biz parti olarak cesaretle adaleti sağlayacağız.” dedi.
    “SİYASET HALKLA BÜTÜNLEŞEREK YAPILIR”
    Siyasette başarılı olmak için halkla iç içe olmak gerektiğini belirten Ün, “Siyasette başarılı olmak için salonlardan çıkıp halkın ayağına giderek yapacaklarımızın halka anlatması ile başarılı olunur. Partimizin ana ilkeleri arasında da halk vardır. Biz tüm kadrolarımızla 2019 yılında halkımızı bekleyen tehlikeleri bire bir vatandaşlarımıza anlatacağız, kararı halkımızın takdirine bırakacağız. Kendilerine nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsunuz diye soracağız. Halkımıza bir kişinin tüm yasaları belirlediği tek bir aklın yönetmesinden mi yanasınız, yoksa milleten aldığı yetkiyle parlamentoda milletvekillerinin bulunduğu rejimle mi yönetilmeden yanasınız. Bunları ayrım gözetmeksizin bütün halkımıza anlatacağız. Ülkede kaybolan hukuk,  halkımızın geçim sıkıntısı, ekonomideki açmaz, dış politikada yaşadığımız zorluklar herkesin malumu. Halkımızı tüm bu zorluklarla mı yaşamadan yanasınız, yoksa özgür bir ülkede insan onuruna yakışan, geçim standartlarıyla mı yaşamak istiyorsunuz. Tüm kadrolarımızla bunları halkımıza anlatacağız. 2019 yılında yapılacak seçimle daha çağdaş bir ülkede yaşamanın ilk temelini CHP iktidarıyla birlikte atmaya başlayacağız.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.