Yeni İlçe Başkanı Özlem Becan oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe başkanlıkları için seçimler devam ediyor. Uzunköprü ilçesinde yapılan seçimlerde Özlem Becan galip gelerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin Uzunkörpü İlçe Başkanı oldu.

Yeni İlçe Başkanı Özlem Becan oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe başkanlıkları için seçimler devam ediyor. Uzunköprü ilçesinde yapılan seçimlerde Özlem Becan galip gelerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin Uzunkörpü İlçe Başkanı oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Aralık 2017 Salı 10:15
Yeni İlçe Başkanı  Özlem Becan oldu

    Üç adayın yarıştığı kongrede, Bayan Aday Özlem Becan 136 oyla CHP’nin Uzunköprü’de ilk Kadın İlçe Başkanı oldu. Üç listenin çarpıştığı kongrede Kırmızı liste ile yarışan Özlem Becan, 136, Beyaz Liste İnanç Sülüş 133, Mavi Liste 80 oy aldı.
    CHP ilçe kongresine, Balıkesir Milletvekili Mehmet Havluca, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, Edirne eski Milletvekilleri Nejat Gencan, Bilgin Paçarız, Kemal Değirmendereli, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Kırcasalih Belediye Başkanı Suat Karakaş, Pankobirlik Başkanı Ramis Özgen, Ak Parti İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, MHP ilçe Başkanı Ayhan Yeni, DP ilçe Başkanı Münir Aydın, STK Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Balkan, CHP İl Genel Piabet Meclis Üyeleri, İlçe Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve delegeler katıldı.
    Kongreyi CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Havluca Başkanlığı’nda Osman Akgün, Tamer Şahin ve Zeliha Tokatlı’dan oluşan divan yönetti. Kongrede 349 delege oy kullandı. Üç liste ile gidilen seçimler sonucunda 2 rakibini geride bırakan Özlem Becan Uzunköprü CHP’de ilk kadın ilçe başkanlığına seçildi. Parti yönetimine seçilenlerin önümüzdeki günlerde görev bölümü yapacakları öğrenildi.
    CHP İlçe Başkanı Özlem Becan ve yeni seçilen yönetim kurulu ile birlikte 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine çalışacaklarını belirtti. Becan; gazetemize yaptığı açıklamada; “Görüyoruz ki, parlamenter sistemin yok edilmesi için çalışalar, bugün tek adamlığın nelere mal olduğunu açık açık görüyorlar. Seçimle iş başına gelenler, bir kişinin isteği ile ya istifa ettiriliyor, ya da şantaj yoluyla istifaya davet ediliyor.
    Bu da bizim, Anayasa değişikliğine karşı çıkmamızın ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Bütün hedefimiz, 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak. Bu seçimleri kazanarak yeniden parlamenter sisteme Türkiye’yi döndürmek olacak.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.