Önümüzdeki yıl yapılacak milletvekili seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olacak  parti yöneticileri için  CHP Genel Başkan Yardımcısı  Oğuz Kaan Salıcı imzası ile  bir genelge yayınlandı.

Buna göre yönetimler de yer alanlardan il başkanı olanlar,il yönetim kurulu üyeleri,ilçe başkanı ve yönetim  kurulu üyeleri,belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 5 Aralık 2022 ile  26 Aralık tarihleri arasında görevlerinden istifade etmeleri gerekiyor.

İstifa eden aday adaylarının yerine parti örgüt yönetiminden,sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının bilgisi dışında  herhangi bir seçim ve atama, yapılmaması  gerektiği belirtiliyor.

----------

PARTİ ÖTGÜTLERİ YERİNE GENEL MERKEZ  DEVREDE

Parti örgütlerine gönderilen genelgede  yönetimde olanları görevlerini bırakmaları, diğer  aday adayları ile aynı koşullarda aday adayı olmaları olumlu bir karar .Milletvekilliği için aday adayı olacaklar  görevleri gücünü seçim çalışmaları süresince  kullanamayacak,  tek başına yarışa katılacak.

Bunu dışında istifa edeceklerin yerine atanacakların da  genel merkezin karar sahibi, olması genel merkez yönetimlerinin bundan önceki seçimlerde ders çıkardıklarını gösteriyor.

Böylece yönetimlerde torpilli olanların seçime  avantajlı girmesi engellenmiş görünüyor.

Bu arada genel merkez atamalarında da hangi kıstasın olduğu kafalarda  yine soru ,işareti yaratıyor.

Bu konuda tabanın  görüşünün yansıtacak yönetim ataması olmaması halinde yine parti  üyelerinin endişesi devam edecek.

Eğer tabanın beklentileri gündeme gelirse CHP’deki endişeler büyük oranda giderilmiş olacak.

-----------

PEHLİVANLAR MEYDANA ÇIKACAK

Genel merkezin bu kararı sonrası Edirne’de milletvekilliğine soyunanlar meydana inecekler.Parti destekleri olmadan kendi güçleri ile  halka gidip aday adayı olduğu zaman yapacaklarını anlatacaklar.

Bu dönemde işleri çok zor .Bu sınava çok iyi hazırlanmaları donanımlı, halkın sorunları  beklentileri konusunda bilgi sahibi  olmaları gerekir.Eski söylemler,hamasi nutuklarla iktidar  ve muhalefet milletvekili aday adaylarının işleri çok zor. Bugünkü yaşam koşulları halkın siyasilere güvenini  çok azalttı.Muhalefet aday adaylarının da sadece iktidarı kötüleyerek başarılı olmaları mümkün değil .

  Onun yerine ne çözüm getirecekleri konusunda halkı ikna etmeleri gerekiyor.Onun için aday adayları bu seçim döneminde çok terleyecek. Aday adaylarının bu konuda  çok ders çalışmaları gerekiyor.Özellikle muhalefet aday adaylarının  bu alanda çok donanımlı olmaları  şart.

--------------------

FIKRA

AYIP OLUR

İki dilenci kendi aralarında konuşuyorlardı.”Günlük kazancın az her halde “dedi biri.

  ”Neden?”

“her gün aynı küçük lokantaya gidiyorsun.Bir gün de şu köşedeki büyük ve lüks lokantaya gitsene”

“Ayıp olur.”

“neden ayıp olsun ki?”

“İnsan hiç kendi lokantasında yemek yer mi ?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.