Ülkemizde milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir süre kaldı.

Normal zamanında yapıldığında şunun şurasında 6 aylık  bir  süre  var.Bakıyoruz, özellikle bugünkü iktidara  muhalif partilerden milletvekili adaylığına hevesli olanlar  meydana çıkıp “bu yarışta ben de varım “deme yerine kulislerle nabız yokluyor. Bazı yerlerde destek,icazet alma peşindeler.

Parlamentonun güçlendirilmesi iddiasıyla yola çıkan,bu kadrolarda yer almak isteyen milletvekili aday adayları bu hizmeti göğüslemek için cesur olmalı.Öyle onun bunu onayı  ile yola çıkarlarsa bu yolda  başarılı olamazlar.

Bugün halkın seçtiği parlamenterlerle meclisin güçlü olduğu,yapılan hizmetlerde karar sahibi olduğu  başkanlık sistemi gereği mümkün değil.

Bölgemizin hangi milletvekili ” ben bölgeme şu hizmeti kendi çabamla yaptım “diyebilir.

Siz bakmayın  halkın talepleri için verdikleri  hamasi nutuklarına.

Onlar da bu alanlarda kendilerinin yeterli düzeyde  söz sahibi olmadıklarına inanıyorlar.

Aslına bakılırsa halkın da büyük kesiminde parlamentonun etkin olması konusunda özlemi var. Halkımız da kendilerinin, oy vererek seçtikleri kişilerin Millet Meclisinde alınacak kararlarda söz sahibi, olmalarını istiyorlar.

Yapılacak erken ve zamanındaki bir seçim partililerin iddiasına göre iki kutupta odaklanacak.Bu arada milletvekili aday adayı olacaklar da kendilerinin parlamentoda daha  çok söz sahibi  olma çabaları ön plana çıkacaktır.

Bu konuda öncülük  yapması gereken muhalefet partilerin milletvekili aday adayı olacakların en   kısa zamanda ortaya çıkıp halka  parlamento ağırlıklı yeni sistem hakkında ikna edici  açıklamalarda bulunmaları gerekir.

Medyanın da pompalaması, basının taraflı yayınlarla   halkın kafası çok karışık.

Burada asıl olan, hangi görüş daha çok halkın yararına olacak.

Onu da meydanlara çıkacak parlamento  aday adayları açıklayacak.Öyle anlaşılıyor ki, bu seçim diğer seçimlere oranla  çok daha çetin mücadele içinde  geçecek.

Halkımızın bu alanda en  doğru kararı vereceği kuşkusuz.Bazı çevreler halkı yönlendirmek istese de  halkımız sağ duyusu ile kendisini, yönetecek kadroları seçecektir.

 Bakıyoruz, parlamentoda  bütçe görüşmelerinde hiç hoş olmayan, halkın onaylamayacağı görüntüler var .Halkımız bunları soğukkanlılıkla izliyor.Topluma örnek olması gereken kadroların bu görüntüleri milletvekillerinin saygınlığını da azaltıyor.

Bu arada “vekillerim böyle yapıyor,benim de yapmamda sakınca olmaz”  anlayışında olanlara halkımız itibar etmeyecektir.

Kısaca belirtmek gerekirse, seçim  günlerini yaklaştığı şu günlerde halkımız  siyasete soyunmak isteyenleri yakından tanımak istiyor.

Onlara yöneltecekleri çok soruları olacak.Onun için "bu  hizmette ben de varım” diyenler halkın bu sorularına karşı hazırlıklı olmaları gerekir.Yoksa halkın soruları karşısında madara olurlar.

Sanırım siyaset sevdalıları da bunu biliyor olmalılar.

-------------------

KISSADAN HİSSE

Bir gün  bir çiftlikte sabana koşulan öküz,

Sahibine şöyle der:

“Ben çok hastayım yarın çalışmayacağım.”

 Ertesi gün çiftçi sabana eşeğini  koşar.Akşam  olduğunda öküz eşeğe sorar:-“Nasıl kolay oldu mu.?”

 “Eh.”

-“Patron bir şey demedi mi?”

-“Hayır.”

Bunun üzerine öküz o akşam da sahibine hasta olduğunu ve çalışmayacağını bildirir. Eşek yine sabana koşulur. Zavallı hayvan perişan halde gelir.

Öküz eşeğe:

“Nasıl geçti  diye sorar.

“Eh şöyle böyle.”

“Patron yine bir şey demedi mi?”

-“Yok demedi. Ama bir ara kasapla konuşuyordu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.