Siyasetçilerimiz başarıları için geçmiş yıllarda izledikleri yöntemle yine başarılı olacaklarını sanırlar. Ülkedeki yeni siyasi gelişmeleri dikkate almazlar, başarı kıstası olarak daha öncesi yıllardaki seçimleri yine örnek gösterir.

Bu kez de aynı yöntemi kullanarak başarılı olacaklarını sanırlar. O zamandan bu yana köprünün altından çok sular geçti. Günümüzdeki gedikli siyasilerin etrafında birkaç koşulsuz destekçilerine bakarak siyasete soyunurlarsa sonunda yaya kalırlar.

Erken veya zamanında yapılacak bir seçim demokrasimiz açısından çok önemli. Siyasi donanımı olmayan, halkın ihtiyaçları konusunda bilgi birikimi yetersiz olanlar makamlarına ve arkalarına güvenip siyasete soyunmamalı. Özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP'de seçim öncesi erken adaylık havasına girenler var. Bunu açıkça da dile getiriyorlar.

Kendilerini o göreve en layık kişiler olarak görüyorlar. Bugüne kadar hiç bir siyasi başarısı olmayan, toplum sorunlarından bihaber, yine eskisi gibi tombaladan aday olabileceğini sanmaları girişimleri hayaldir. CHP'nin daha önceki seçimde yaptığı siyasi hataları bu kez yapamayacağını, yaptıkları zaman bunun faturasının ağır olacağını, yeni koltuk meraklıları herhalde bilmiyorlar.

------------------------

ONUN BUNU TELKİNİYLE ADAYLIK BAŞARI GETİRMEZ

Yapılacak erken ve zamanındaki seçimde siyasi partiler, özellikle muhalefet partileri aday belirlerken onun bunu telkini ve makamını dikkate almamaları, özellikle partiye bir katkısı olmayacak partililerin bir kenara çekilmelerini istemek zorunda.

Halk yıllanmış,bugüne kadar görmeye bıktığı politikacıların yerine genç ve dinamik, fedakar, çıkar beklentisi bulunmayan dürüst siyasi kadrolara özlem duyuyor. Başarının ancak böyle sağlanacağını inanan partiler bu seçimde başarılı olabilecek, ipi göğüsleyecek, "küçük olsun bizden olsun" diyen partiler önümüzdeki seçimde başarı beklemesin. Geçmiş yöntemler geleceğin de başarı yolunu açmaz. Özellikle iletişim araçlarının geliştiği günümüzde siyasi birikimi olmayan halkın sorunlarına gerekli teşhisi koymayan, eski usul sistemle başarı umarak yola çıkmak isteyenler şimdiden bu heveslerinden vazgeçsin. Eğer halkın nasıl bir aday beklediğini öğrenmek istiyorlarsa kendilerine destek veren fanatik taraftarların dışına çıkıp, halkın eğilimini öğrensinler.Günümüzde gerçek başarı oradan geçiyor. CHP büyük illerdeki seçimi bu anlayışla kazandı.

Bazı partililer bunu yeterince

anlamamış, ham hayal peşindeler.

Geçim derdi ile cebelleşen halk siyasilerin hamasi nutuklarından palavralarından, gerçekleşmeyen vaatlerine inanmıyor. Artık tüm faturanın kendisine çıkacağını biliyor. Maliye Bakanı kendi söyledi. "döviz kurlarındaki zararı büyük işletmeler değil küçük işletmeler çekiyor" diye itiraf etti.

Özellikle ülkemizde parlamentonun etkinliğinin azaldığı, başkanlık sisteminden tekrar parlamenter rejim beklentisinde olan kadroların bu seçimde çok dirayetli ve güçlü olmaları, seçim sonrası başka rüzgara kapılıp savrulmamaları gerekir. Bunun acısını CHP çekti bir dah aynı hataya düşeceklerini sanmıyorum. Sütten ağızları yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyecekler. Bunun aksi partilerine yarar yerine zarar getirir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.