Son yapılan mahalli seçimlerde en dikkati çeken görüntü,özellikle muhalif partilerin belediye başkanlığını kazananların çoğunun  genç olması ve kadın sayısının artışı dikkat çekti.

Bunların çoğunun ise partilerinin çeşitli kademelerinde görev alarak  belediye başkanı adayı olması.

Bu demokrasimiz için bugüne kadar görmediğimiz bir aşamasıdır .Parti disiplini ile yetişen kadroların kalıcı kadrolar olduğuna inana  yönetimler,daha önceki aday seçimlerinde   yaşanılan acı örnekleri de dikkate alarak seçimlerde adayların parti  ile bağlarını dikkate almışlar.

--------------------

GEDİKLİ PARTİLİLERİN TORUNLARI YAŞINDA

 Seçilen belediye başkanlarına bakıyoruz, gedikli politikacıların torunları yaşında olanlar çoğunlukta.

Bu da gösteriyor ki yıllar önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yıllar önce ülke geleceğinin en emin yolunun gençlerin göreve gelmesini önermesinin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz.

Atamızın vasiyetinin bu mahalli seçimlerde büyük oranda gerçekleşmiş olması ,seçimde başarılı olanların genellikle gençler ve kadınlardan oluşması demokrasimiz açısından da bir başarı ve aşamadır.Bu aşı tuttuğu zaman ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinde örnek bir ülke konumuna gelecektir.

Sıkıntılı geçen yıllarda,demokrasimizin sekteye uğramasına karşın  dünyanın stratejik önemi olan ,her an savaşların yaşandığı bir bölgesinde demokraside ülkemizin aşama kaydetmesi,Avrupa ülkeleri için de bir örnek oluşturacaktır.

Seçimden bu yana az bir süre geçmesine rağmen bunun Avrupa basınında yansımalarını görüyoruz.

Ülkemizde demokrasinin gelişmesinden yana olan her vatandaşımız bu değişime parti gözetmeksizin katkı sağlamalı.Bu ülkemizin  uluslar arası  düzeyde  itibarını,saygınlığını artıran bir gelişmedir.Bu  seçim başarısını sadece bir partiye mal etmek doğru değildir. Bu seçim sonuçları halkın günlük yaşamına karşı müdahale edilmesinden,geçim sıkıntısından doğan tepki sonucu ortaya çıkmıştır.

Tüm siyasi partilerin bu başarıda  payı vardır. Sonuçları bu açıdan değerlendirmeliyiz. Bugünün genç yöneticileri yarın daha önemli görevleri üstlenecek.Bu da siyasette  başarı ve kalitenin gelmesini sağlayacak. Bugün herkesin gençlere başarı  dileyip,onların gelecekte ülke yönetiminin ana kadrolarını oluşturacağına inanmalıyız.Tepeden inme siyasetçilerle ülkemiz siyaseti bir yere varamaz.Onların nerelere savrulacağı belli olmaz.Daha önceki seçimlerde bunun  örneklerini gördük.Dün kara dediğine bugün ak deyip siyaset yapanları gördükçe halk siyasilerden nefret ediyordu.Gençlerin siyasete atılması ile bu  ilkesiz siyasetin  son bulması  ortak arzumuz olmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.