Halkın merakla takip ettiği Millet İttifakında yaşanan ayrışma sonucu  ülkemizde siyaset yeniden hareketlilik başladı,kartlar yeniden karılmaya başladı.

Bu gruba mensup partilerin bugüne kadar yaptığı çalışmaların  ayrışma sonrasında ne olacağı, nasıl bir yol izleneceği  konusunda ittifak ortağı partiler arasında  tartışılır duruma geldi.

Seçime az bir süre kala siyasette yaşanan bu  gelişmeler yeni bloklaşmaya partiler arasındaki dengelerin değişimine  nedenleri gündeme geldi.

Bu arada İttifaktan ayrılan İYİ Parti yönetimi  kararını yeniden gözden geçirip tekrar gruba katılmanın  yolları arandı.Millet ittifakının diğere üyelerinin çabası birbirlerini  suçlama yerine birleştirici üslup kullanmaları.Kılıçdaroğlunun bu konuda parti mensuplarına uyarısı  ittifakın yeniden kurulmasını  sağladı.

-----------

ÜLKEMİZDE İLK KEZ BÖYLE BİR SİYASİ BİR LİK SAĞLANDI

Bu oranda farklı siyasete mensup altı partiden  oluşan  bu ve  benzeri ittifaklar ülkemizde bugüne kadar olduğuna tanık olmadık.

Özellikle böyle  siyaseti çok farklı  olan 6 partinin aynı ilkeler etrafında birleşmesi ülkemizde demokrasimizde partiler arası  uzlaşı kültürünün de gelişmekte olduğunu gösteriyor.

Bunu yaygınlaşması ülkemize huzur ve güvenin gelmesine de katkı yapacaktır.

İlk günün sonunda da bunun emareleri görülmeye başladı,  piyasaya  güven  sinyalleri geldi. Bu barış ortamının her alanda yaygınlaşması halkımız arasında da yaygınlaşması   gerekir.

Özellikle böyle, ülkemizde  deprem felaketi yaşadığımız, 50 bine yakın insanımızın yaşamını yitirdiği  onun iki katı insanımızın yaralandığı,  evlerinin yıkıldığı bir dönemde siyasi tartışmalar toplum arasında kutuplaşma yaratılması  kimsenin işine yaramaz.

Bu birlik ve beraberlik dilerim başkaları için de uyarıcı olur. Bundan sonra tüm siyasi partiler meydanlara çıkıp siyasi propagandaya başlayacak.

Bu dönemde de politikacıların birbirini kırıcı üslup kullanmamaları deprem felaketini dikkate alarak   birbirine dostça yaklaşmaları  hem kendilerine,hem ülkemize  hem de dünyada saygınlığımıza katkı yapacaktır. Dileğim seçim dönemi  dostça söylemlerle son bulur.

Bu durum  özellikle İYİ Parti tabanında da tepkilere neden oldu görülüyor.Partiden istifaların olduğu söyleniyor.

Bu istifada söylendiği gerekçenin ötesinde başka nedenlerinin de olmadığını  kim iddia edebilir.

Millet ittifakında yaşanan uyumsuzluğa bu birlikteliğe destek olan halk da tepkili. Toplumda bu birliğin   devamından yana olduğu  izlenimi var. Siyasetteki bu hareketliliğin farklı sonuçları da olabilir.

Kamuoyunun da baskısı sonucu  ittifak arasında  yeniden birliktelik de sağlanabilir veya başka gruplar ittifaka katılabilir.Bu konuda da beklentiler var. Gelecek günler ne gösterecek bekleyip göreceğiz.

Deprem acılarını yaşandığı bir zamanda böyle bir sorunun çıkması tesadüf olabilir mi? Bu da kafalarda soru işareti oluşturuyor.

Eğer böyle bir sorun varsa bu daha önce neden gündeme getirilmeyip  böyle Cumhurbaşkanı adayını  açıklayacağı zamanda gündeme geldi?

İYİ Parti yapısındaki farklı grupların bu bunalımın yaşanmasında etken olduğu söylentileri var.

Siyasette 24 saatin çok önemli olduğu, eski bir siyasetçimiz  söylemiş.

Önümüzdeki günlerde belki farklı senaryolar ortaya çıkabilir.Burası Türkiye  siyasette her şey olabilir.Bunu geçmiş yıllarda çok örnekleri var. Burada da neden olmasın.

-----------------------------------

FIKRA

GÖZLÜK

Nasrettin Hoca yatağında mışıl mışıl uyurken aniden uyanır, sonra karısını uyandırır.

-“Hatun çabuk bana gözlüklerimi getir.”

-“Eendi ne oluyor böyle* Gözlüğünü ne yapacaksın?Uykuda gözlük takılır mı?

Kadıncağız sorularına cevap alamaz ama sonunda gözlükleri alıp getirir.

Hoca gözlüklerini takıp yeniden yatarken kadına dönerek:

“Çok güzel bir rüya görüyordum fakat bazı yerlerini seçemediğim için gözlüklerimi istedim ”der

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.