Son yıllarda siyasette var olduğu ve siyasi kazanım elde ettiği partilerinden ayrılarak yeni parti kurma ve eski partisine rakip olma modası her geçen gün artıyor.

Bilhassa İktidar Partisi Ak Partiden ayrılan,geçmişte bu partide önemli görevler üslenmiş olan siyasilerin yanaştıkları limanın CHP oluşu bana entresan geliyor doğrusu.

İlk ayrılış Abdüllatif Şener ile başlamıştı.

Refah-Yol Hükûmeti’nin Ekonomi Bakanı idi.

Ak Parti de Reis’ten sonra akla gelen ilk üç kişiden biriydi.

Ancak ne olduysa 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde oldu.

Beklediği Cumhurbaşkanlığı adaylığı da olmayınca istifa edip parti kurdu. Binde birler civarı oy alıp kendi memleketi Sivas’ta bile büyük hezimet yaşayınca partiyi feshedip soluğu CHP’de aldı.

Sağcı oluşundan öte Muhafakar ve dindar olan bu kişilerin CHP den beklentisi ve çıkarı ne olur acaba..?

Olsa olsa şu anda elde ettiği Milletvekilliği koltuğu.

Sağ görüşlü biri ve sağ partilerde İktidar görmüş Milletvekili olan Meral Akşenerin kurduğu ama seçimlere katılma şansı olmadığı için o da CHP limanına yanaşıp emanet Milletvekilleri ile sorunu çözmesi bu cazibeyi arttıran etken olabilir mi diye düşünmüyor değilim.

Aslında o hareket Ak Parti ve MHP bloğunun İYİ Partinin seçime katılmasını engellemek için yaptığı hamleyi boşa çıkarma hareketiydi ve başarıldıda oldular ve bir çok kişinin AKP ve MHP'nin oyunu olarak görülen girişim boşa çıkarılmıştı.

Şimdi de DEVA ve GELECEK Partilerinin seçime katılmasının engellenmesine yönelik girişimler olabileceği söyleniyor..

Ama Kılıçdaroğlu'nun; "böyle bir durum oluşursa gerekeni yaparız"dediği ifade edilirken,DEVA ve GELECEK Partilerinin CHP'nin desteğiyle seçime girmesini doğru bulmayanlarda çoğunlukta.

Hatta oy verme durumu söz konusu olanların tepkileri daha çok.

CHP,Ak Parti seçmeninin özellikle de dindar ve muhafazakar seçmenin zihninde ve gözünde en büyük rakip hatta düşman.

Şunu çok iyi bilyoruz ki,Dindar ve Muhafazakar seçmenin önemli bir bölümü asla CHP'ye oy vermez...

Çünkü bunların zihnindeki CHP algısı çok farklıdır...

Hatta bazı bölgelerde CHP'ye oy vermenin günah işlemekle eşdeğer olduğunu kabul edenlerin sayısı bir hayli fazladır...

Dolayısıyla esas olarak AKP ve MHP seçmeninden oy alması gereken DEVA ve GELECEK Partileri için böylesi bir durum baştan kaybetmek demek bana görede...

Çünkü; CHP ile özdeşleşecek bir DEVA ve GELECEK Partisi AKP ve MHP seçmeninden gereken oyu alamaz...

Çünkü; CHP ye destek vermeyi aklının ucundan geçirmeyen hatta onunla anılmayı istemeyen Ak Partili seçmen bu ittifaka yönelmez...

CHP ile ittifak kurarak seçime girmek bu iki partiye ancak Demokrat Parti ve Saadet Parti gibi bir iki tane Milletvekilini Meclise gönderme kazancı sağlar ki;buna kazanç denirse.

CHP sayesinde tıpkı Abdüllatif Şener gibi Davutoğlu ve Babacan'da Meclise girme şansı bulmuş olurlar o kadar.

Bunun benzerini ve değişik bir biçimini İYİ Parti sürecindede gördük...

Akşener'in HDP ve Demirtaş ile ilgili destek içerikli sözlerine CHP ile yakınlığa eklenince kopması beklenen oyların AKP ve MHP bloğunda kalmasını sağlamıştı.

Aslında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı bir açıklamada; Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni bir parti kuracağı iddialarını şöyle değerlendirip kendilerine kapıyı aralamıştı;"Bizimle siyaset yapmak isteyenlere kapımız açık ama 'başka bir şey yapacağız' diyorlarsa söyleyecek bir şey yok. Parti kurmak kolay değil. Böyle bir girişimin başarılı olacağı kanaatinde değilim."demişti.

DEVA ve GELECEK Partileri hızlı örgütlenmeyi gerçekleştirip 41 İl ve O ilin ilçelerinin üçte birinde örgütlenmeyi başarıp birinci olağan kongreleri tamamlayabilirse varlıklarını hissettirebilirler...

Tabiiki,Seçim kararından 6 ay önce bunların tamamlanması şartıyla.

DEVA ve GELECEK Partileri,İYİ Parti, Saadet Partisi,Demokrat Parti ile ittifak kurarak veya birleşerek seçime girebilir.

Yani siyasi görüş ve inanç olarak ayni doğrultudaki Partilerin bir araya gelmeleri onlar adına kazancı arttırabilir.

Ama şu bir gerçek ki;bizim insanımız aslını inkar eden kişinin arkasından gitmez ve desteklemez.

Yani sağcı bir partinin solcu bir partiye oy istemesine iyi bakmaz.

Hayırlısı olsun diyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.