Bu günlerde  medyadaki haberlerde ve köşe yazılarının ana konusunu 14 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri oluşturuyor,böyle de olması da doğal.

Özellikle bu seçimde iddialı olan muhalefet partileri 14 Mayıs sonrası başkanlık sistemi yerine halkın iradesini temsil eden parlamentonun etkili olacağı bir  yönetim  getirme çabasında.

Onun için bu seçim birbirinin karşıtı olan iki  siyaset  arasında  mücadele şeklinde  geçecek.Bu seçimi rahat kazanacağız rüyasını görenler aldanabilir.

Her türlü imkana sahip iktidar partisi  bu seçimde başarılı olmak için her imkanı kullanacaktır.

20 yıl iktidarda olan bir partinin bu konuda  sayısız  fırsatları  var.

Hiç bir zaman seçimi kaybetmek istemez. Muhalefet partilerinin bunu dikkate alıp rehavete kapılmadan, nasıl yapıldığı belirsiz anket sonuçlarına aldanıp “seçimi açık ara kazanacağız” hayaline kapılmasın.

Bu seçim öyle iki kanadın birbirine kesin üstünlük sağlayacak şekilde sonuçlanmayacak.

Tarafsız gözlemciler, siyasi partilerin havasına kapılmayanlar da bu görüşteler.

Seçimin demokratik ,yasa dışı koşulların olmadığı  şartlarda ,halkın iradesini sandığa yansıtılacak şekilde sonuçlanması için halk ve onun temsilcileri tavırlarını belirlemeli.

Bugün hiçbir talepte bulunmayıp olanları seyretmekle yetinenler yarın parlamentonun  beklentilerinin dışında kadrolarla oluştuğu zaman ağlayıp sızlamaları çare olmaz.

Ne yazık ki ülkemizde halkın gerçek talebini ne olduğunu belirlemek bunun topluma yansımasını görmek mümkün olmuyor.Bizde siyaset daha ziyade kahve sohbetlerinde arkadaş grupları arasında dedikodu şeklinde  yapılıyor

Siyasi talebini  yasal sınırlar içinde yüksek sesle duyurma alışkanlığı kazanamadık.

Demokrasisi  gelişmiş ülkelerde  var olan bu gelenek ülkemizde de gelişmediği sürece siyaset tacirleri, hamasi nutuklarla halkı kandıran politikacıların saltanatı devam eder.Bu  benzetme iktidar ve muhalefeti kapsayan tüm partiler için geçerlidir.Herkes “armut piş ağzıma düş” beklentisinde.Hiç bir katkı yapmadan,çaba harcamadan yasal haklara kavuşmanın mümkün olamayacağını bir türlü öğrenemedik.

Bu bilince erişmediğimiz sürece siyasi parti yöneticilerinin bizim adımıza verdikleri , daha ziyade kendi yararlarına olan kararla yetineceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.