Bu zor yaşam koşulları yanında bir de siyasilerin birbirine yönelttiği sokak ağzıyla dahi kullanılmayacak sözlerden kavgalardan bıktık usandık.

Siyasilerimizin  hiç birinin diğeri ile hiçbir ortak bir yanı yok .İktidarı ile muhalefeti ile herkes kendi şarkısını söylüyor.

Suçu başkasına atıyor.Bu arada halkın gerçek sorunları ile ilgilenen yok.

Siyasilerin bu polemiklerinden halkımız iyice  bıktı usandı.Bu durum halkın siyasilere karşı güven ve sevgisini de azaltıyor.Her  gün temcit pilavı gibi aynı sözler ,karşılıklı suçlamaların ardı arkası kesilmiyor.Kimse  halkın gerçek sorununun kaynağına inmeyi, bunu çözümü için iktidar muhalefeti de gerektiğinde  dikkate alarak çözüm üretmeye gerek görmüyor.

Ortaklaşa yapabilecekleri bir görevleri yokmuş gibi sadece  karşıtlarına  laf yetiştirmekle sorunları çözeceklerini sanıyor.Ülkemizde halkın en güvenilir haber alma kaynağı olması gereken medyaya da halkın ilgisi gittikçe azalıyor .Her biri farklı siyasetin gölgesine sığınmış onun doğrultusunda haber üretiyor.Doğruların yanında yanlışların da olabileceğini dikkate alıp onları da halka duyurmaya gerek duymuyor.

Siyah ile beyaz gibi iki kutuplu haberlerle insanlarımızın gerçek sorunları heba ediliyor.Siyasilerimize sormak gerekmez mi.? Hepiniz halkın sorunlarını çözmek için o görevlere geldiniz  halkın sorunları ortada  bunları gidermede bir ortak siyasetiniz yok mu ? Neden siyasi çıkarlar her zaman ön planda oluyor:Yeri geldiğinde biriken sorunları çözmede iktidar ile muhalefetin ortak noktası olamaz mı? Bakıyorsunuz meclise bir önerge veriliyor.

Bu önerge ile  önemli bir soruna çözüm gelecek .Bu  talep  faydalı olsa da muhalif siyasi kanatta geldiği için kabul edilmiyor.Böyle durumda halkın ne düşündüğünü, kendileri hakkında nelerin konuşulduğunu  anlamak için  halkın arasına girmiş olsalar bu ısrarlarından vazgeçerler.

Ülkemizde böyle çelişkiler yumağı bir siyaset uygulanıyor” Ben  en doğrusunu düşünür  istediğimi yaparım ”anlayışı hakim.Bu tek yanlı anlayışla  toplum  nasıl mutlu olacak.Onun işin halk siyasi haberleri hiç ama hiç  izlemiyor.Tüm siyasilerimiz bundan ders çıkarmalı. Yoksa bunu faturasının en büyüğü onlara çıkacaktır.

-----------------

BÖYLE SERBEST EKONOMİ OLUR MU?

Bakıyoruz,   çevrede piyasa denetimi yapan bir kurum yok gibi.Herkes malını istediği fiyattan satma  özgürlüğünde olduğunu düşünerek kendince fiyat uyguluyor.Marketlerde  görevli olanlar gün boyu fiyat etiketi değiştirmekle meşgul.Satış yerlerinde  bir gün önce aldığınız malın Fiyatı zamlanıvermiş.Piyasanın adeta çivisi çıkmış.Denetinler sözde uygulanıyor.Her ürüne zam yapmak için döviz fiyatlarına zam gerekçe gösteriliyor.Ondan etkilenmese de her ürün zamlardan nasibini alıyor.Bu arada olan tüketici halka oluyor.Zamlar için gerekçe hazır” maliyet artıyor zam yapmak zorunda kaldık” .Aylardır depolarında bekleyen ürünler de  bu zamlardan nasibini alıyor.Bazı üreticilerimiz ,satıcılarımız insafı ,kanaati bir yana bırakmış daha fazla kar etme peşindeler.Bu durum halkımızın sağduyusuna  ve dinimizin kurallarına da aykırı olmasına karşın piyasadaki başıbozukluk toplumu daha da zora sokan uygulamalar bazı satıcılarımız ,işyerleri tarafından uygulanıyor.Bu mübarek Ramazan ayında piyasanın çilesini ,zararını dar gelirli halkımız çekiyor.Çok yazık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.