Benim düşünceme göre çok doğru bir durum olmadığını yazmıştım.

Yazmış olduğum bir kaç köşe yazımda son zamanlarda yaşanan siyasi İttifakların benim düşünceme göre olumsuz durumlarını izah edip bu konudaki görüşümü belirtmiştim.

Tabii ki bunları kişisel görüşüm olarak aktarmıştım.

Şimdi bakıyorsun daha yeni kurulan hatta kurulma aşamasında olan partiler Genel Başkanlarını ve birkaç partiliyi Meclise sokabilmek için ittifaka dahil oluyorlar.

Hatta ittifak kaptanı Partilerin Liderleri yeni kurulan partilerin Genel Merkezlerine giderek diyalog kuruyorlar hatta siyasi ortaklık projeleri yapabiliyorlar.

Yıllarca bir siyasi görüşü veya partiyi benimseyip oy vermiş olan bir kişi,Genel Merkezlerin almış olduğu karar gereği görüş ve ideoloji olarak tam zıttı bir siyasi partiyle ortak seçime girebiliyor.

Yıllarca CHP ve altı oka mühür basmış bir kişi olarak Kılıçdaroğlu ile Akşener karar verdi diye ben İYİ partiye oy vereceğim.

Veya,yıllarca DP,AP,ANAP,MHP ve AK PARTİ ye oy vermiş biri olarak Millet ittifakı nedeniyle CHP HDP-SAADET-DP ve İYİ Partiye Oy vereceğim.

Şuna katılırım;Kendi iradem ile böyle bir karar alıp "Bu seçimlerde bir değişiklik yaparak falanca partiye oy vereceğim" demişsem o zaman diyecek bir şey yok.

Geçen yıl Edirne'ye bir toplantı için gelmiş olan İpsala ilçesinden Başkan Karagöz zamanından tanıdığım dostlarla sohbet etmiştim.

CHP li kişilerdi ve bazıları İYİ Partiye oy veremediğini söylerken,bazıları Partisinin aldığı karara saygı duyup üzülerek de olsa İyi Parti adayına oy verdiğini söylemişlerdi.

Devlet Memuru olmasına rağmen siyasetin içinde olan Öğretmen toplumu her dönemde siyasi mücadelelerde perde arkası roller üslenmiştir.

Ben düşünüyorum da;bizim gençliğimizde bırakın görüş ayrılığını,fraksiyon ayrılığı olan kişiler bir araya gelemezler,adeta düşman olurlardı.

Siyasetçilerin Aday gösterilmediği veya partilerinde gereken ilgiyi göremedikleri için parti değiştirmelerini de doğru bulmuyorum şahsen. Bazıları var ki tam zıttı bir görüşe sahip Siyasi partinin adayı olabiliyor.

Mesela geçenlerde yazdığım gibi;CHP Ankara adayı Mansur Yavaş'ın esnaf ziyaretlerinden birinde MHP nin ve Ülkücülerin simgesi olan Bozkurt işareti ile karşılanışını görüyoruz.

O seçmen Mansur Yavaşı öyle tanıyor ve kendi düşünce ve siyasi görüşünde olduğunu biliyor da ondan bu hareketi yapıyor.

Bir Ülkücü veya sağcı, solcu ve Devrimci CHP nin ilkelerini ne bilir?

Abdüllatif Şener gibi Muhafazakar görüşün en önemli kişisi olan bir siyasetçi CHP nin parti içi toplantılarında ve Müzakerelerinde ne konuşabilir?

Yıllarca CHP görüş ve felsefesi ile yetişmiş,bu partide önemli görevler üslenmiş bir Ertuğrul Günay Ak Parti ile ilgili nasıl bir görüş ve düşünce savunuculuğu yapabilir?

Yaşar Okuyanın CHP rozetini takması ve Yaşar Nuri Öztürk'ün Çorludaki CHP Mitinginde konuşmacı olması gibi bir şey bana göre.

Siyasi etik gereği toplum veya basın karşısında o partinin politikalarına göre konuşmalarını düzenlerler.

Ama bunlar sadece şekil değişikliği olarak kalır çünkü kafa değiştirmek çok kolay bir iş değildir.

Peki Siyasi Partilerin son yılların modası haline gelen İttifakları yaparken Liderler neler söylüyor acaba?

Devlet Bahçeli bu konuda şunları söylemişti 2018 yılında;"1991’de Islahatçı Demokrasi Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Refah Partisi ittifak yapmıştır. Hal böyle olunca, eğer bu konu Türkiye’de tartışılıyor ise, ittifak yapılmasını öngören yaklaşımlar çoğunluk kazanıyorsa, o zaman bunu yasal zemine oturtmakta yarar var."

Ak Parti adına Mustafa Şentop ise;"7 Ağustos Yenikapı ruhu anlayışıyla milletimiz bir araya gelmişti. Bunun devamı olarak MHP ile AK Parti olarak cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarından birini gerçekleştirdik."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da; "Genel Başkanlar olarak bu konuda mutabık kaldık. İttifakın ismine 'Cumhur ittifakı' diyebiliriz" demişti.

Millet İttifakı adı verilen ittifakın oluşum aşamasında CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan şöyle diyor;"Eğer gerekiyorsa halkın, milletin çıkarınaysa HDP ile de ittifak yapılır. Biz, bu millete inanıyoruz. Bu millet, aslında bunu istiyor."açıklamasında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu ise ittifak ile ilgili açıklamasında;"İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var. 4 arkadaşımız uzun bir çaba gösterdi, bize hazır bir liste getirdi.

Eğer emeği ödüllendirmek gerekiyorsa, bu 4 arkadaşıma hepinizin huzurunda teşekkür etmek isterim.Bizler bu demokrasi kültürünü Türkiye'nin önüne koyduğumuz için son derece mutluyum." demişti.

Hayırlı olsun demekten başka yapacak bir şey ve söyleyecek bir sözüm olmadığı gibi bundan böyle yazacak yazımda olmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.