14 Mayısta yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verecek kadınlarımız gibi toplumun geniş kesimini temsil eden gençlerin  oyları seçim  sonucunu  belirlemede etkili olacak.

Zira ,toplumumuzda  son yıllarda en mağdur olan horlanan  kesim gençlerimiz oldu.

Gençler yaşamlarının en önemli döneminde  iş bulmada,hayallerini gerçekleştirmede  çok  zor bir dönem yaşıyor.

Toplum içinde dışlanmaları  "senin aklın ermez” denilmesi,iş bulamadıkları için harçlığını ailesinden almak zorunda kalmaları     gençlerimizi gelecek endişesine düşürüyor.

Uzun yıllar okul sıralarında geçen zamanda   eğitimlerini tamamlamalarına  rağmen  ülkede  işe göre adam yerine adama göre iş  uygulaması nedeniyle  gençliğin emekleri  boşa gitti, çoğu  iş sahibi olamadılar.

Gençlerimiz bu nedenle  toplum sorunlarına   çok ilgisiz duyuma geldi.

Siyasilerin bir biri ile gereksiz  kavgaları toplumu kutuplaştırmaları  gençlerin  gelecekleri ile ilgili sorunlara sahip çıkmamaları toplumun en dinamik kesimi olan ,geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi karamsarlığa itti.

Şimdi bakıyorum, bazı gençlerimiz siyasette farklı yerlerde yeni siyaset anlayışıyla   geleceklerine güvence  arıyor.

Kendi gelecekleri  için yeni bir güvence olarak gördükleri Memeleket Partisi’ne ilgi duyuyor.

Bunun nedenlerini   diğer siyasi parti yetkililerimiz iyi tahlil etmeli.

Gençlerin gelecekleri için yeni arayış  içinde olmalarını yadırganmamalı.

Bu partinin lideri Muharrem İnce’nin siyasi tavrı ve diğer patilerden farklı  görüntüsü ve söylemleri neden gençlerin ilgisini çekiyor,? Bu araştırılmalı.

Gençlerin bugünkü  apolitik yapıları,toplum içinde dışlanmaları onları mevcut siyasi partiler içinde farklı arayışlara yöneltti.

İlgi duydukları partinin özellikle genel başkanının seçimi kazanma şansının olup olmadığını dikkate almadan neden gençlerin ilgi alanı oluyor.?

Bunu siyasi partilerimiz  çok iyi   incelenmesi gerekir.Toplum içinde kendini boşlukta hisseden, gelecek endişesi taşıyan gençlerin seçimlerde verecekleri oylar beklide demokrasimizin geleceğini etkileyecek.

Seçimin yapılmasına kısa bir süre kala özellikle gençlerin sorunlarına sahip çıktığını belirten muhalefet partilerinin    gençlerin bu eğilimlerini dikkate alıp onları kendileri için haklı gördüğü  çözüm yollarını  onların anlayacağı şekilde duyurmaları gerekir.

Bu da ancak Z kuşağı   gençlere   güven vermekle sağlanır. Buna kadınlarımızı da  katmamız gerekir.Kadınların haklarını elde etmek için nasıl çaba harcadığı ortada.Kadınları  iş alanında uzaklaştırıp sadece evinde kalmasını arzulayan siyasi anlayışa karşı kadınlarımız büyük  mücadele veriyor.Kadınlarımız   seçimde verecekleri oylarla bu konudaki kararlılıklarını belirleyecek.Öyle sanıyorum ki,gençlerimiz ve kadınlarımız bu seçimin belirlenmesinde en önemli etken olacak.

14 Mayısta sürpriz bir sonucun olması kimseyi şaşırtmamalı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.