Seçimlerde halkın iradesinin en doğru şekilde yansıması için siyasi parecilerce görevlendirilen sandık görevlileri ve müşahitlere seçimlerde  büyük görev düşüyor.

Partileri ilişkisi ve bağlılığı   olup olmadığı belirlenmeden ahbap çavuş ilişkisi gözetilerek,bu göreve geleceklerin alacakları ücret veya farlı ilişkiler  gözetilerek belirlenen sandık görevlileri ile siyasi partilere bir yarar gelmeyeceği daha önceki seçimlerde belli oldu.

Seçim sandıklarında görevli olanların bir bölümü seçim günü mazeret bildirip görev almamış, bazıları ise görevinin  sandık sonuçlarının en yetkililerden kesin ıslak imzalı  sonuçlanıncaya kadar devam edeceği bilincinde olmadan sadece sandık sonuçlarını alıp görevden ayrılanlara siyasi partilerin dikkat etmeleri gerekir.

Bugüne kadar yapılan seçimlerde görev alan sandık görevlilerinin bu tür sorumsuz, görevini yeterince yerine getirmemelerinin seçim sonuçlarını tartışmalı hale getirdiği yolunda iddialar oldu.

Medyanın yönlendirmesinin etkisi altında kalan bazı sandık görevlileri seçim sonuçlarının açıklanmaya  başladığı  ilk saatlerde partisi aleyhine gelen sonuçlardan etkilenerek görevi sona ermeden  kesin  sandık sonuçlarını almadan görevini terk  etmeleri seçim sonuçlarını tartışılır hale getirdiği biliniyor.

İstanbul’da yapılan son belediye seçimlerinde sandıkta görevli olanların medyanın yönlendirmesini dikkate almadan seçimde kesin sonuçlar alınıncaya   kadar görevinin başında olmaları seçimde farklı sonuç bekleyenlerin oyunlarını bozdu. Böylece halkın iradesi  eksiksiz olarak sandığa yansıdı.

Bu konuda mağdur olduğunu iddia eden daha önceki seçimlerde sandık görevlilerine gereken özeni göstermeyen partilerin önümüzdeki seçimlerde  bu hatalarından ders alıp almadığı belli  olacak.

Özellikle ana muhalefet partisi CHP’de sandık görevlileri nasıl belirleniyor.? Daha önceki seçimlerde olduğu gibi  partide görev alanların yakınları bu kez de sandık görevlisi olacak mı?  Bu konuda partililer arasında endişeler var.Parti ile ilgisi olmayanların sandık görevlisi olarak yer alabileceği yolunda iddialar var.

Sandık görevlilerinin listesinin partililerin görebileceği bir yere asılması gerekmez mi?

CHP’de yeni görev üstlenenlerin bu alanda ne kadar duyarlı olup olmadığı sandık görevlilerini belirlemede  gösterecekleri duyarlılıkları ile belli olacak.

------------------

FIKRA

BİZDE YABANCIYA YER YOK

Komşu  iki, evin ilkokul öğrencisi birinci sınıfa giden çocuklarından erkek olanı kız olana sorar

“büyünce benimle evlenir misin.”

Kıs :

“Hayır evlenmem” der.

“peki ama neden.”

“Çünkü bizim ailede hep tanıdıklar evlenir.Baksana  annemle babam,büyük annemle büyük babam, teyzemle de eniştem evli.Sen yabancısın” der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.