Siyasi partilerimizi mahalli seçim talaşı sardı. Seçime şunun şurasında 6,5 aydan az bir zaman kaldı. Seçimde kimlerin aday olacağı , nasıl belirleneceği konusu siyasi parti kulislerinde tartışılıyor. Özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP belediye başkanları için nabız yokluyor. Ankara’dan parti yöneticilerinin biri gelip biri gidiyor. Bu arada bazı kuruluşlar Edirne halkının siyasi eğilimini ölçmek için anket yapıyor. Özellikle İYİ Partinin CHP ile ortak hareket etmemesi CHP’yi Edirne mahalli seçimlerinde ne gibi etki yapar belirsiz .Bu arada İktidar partisi AK Partide de kimin aday olacağı henüz netlik kazanmadı Bu adaylar arasında il Başkanı Belgin İba’nın da adı geçiyor. AK Parti muhalefetin dağınıklığından yararlanarak Osmanlı Devletinin 2. Başkentini bu seçimde CHP’ye kaptırmamak için tüm imkanlarını kullanacaktır.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan son aylarda alt yapı çalışmalarına ağırlık verdi.

Bu kentimiz için gecikmeli de olsa çok yaralı bir hizmet. Bu hizmetin seçimlerde kendisinin seçilmesi için koz olacağını düşünüyor. Belediye Başkanı ne yazık ki bu hizmetlerini yeterince halka duyuramıyor. Hizmetlerini karalamak isteyen çevresindeki muhalif çember buna izin vermiyor

CHP’de muhalefet yapmak için başka partilerin muhalefetine hiç gerek yok. En çok ve etkin muhalefeti kendi partilileri yapıyor. Belediye Başkanı Gürkan bu çemberi kıramadığı takdirde seçimi kazanması çok zor. Bu konuda halk arasında bir araştırma yapsın, durumun böyle olduğunu görecektir. Belediye Başkanı tüm ısrarlara rağmen belediyede kendi kadrosunu kuramadı.

Bugün belediye personelinin bir kesiminin belediye aleyhinde çalışmadığının bazı personelin, Başkan’ı kötülemek için seferber olduklarını bilmeyen yok.

Bu,durum muhalefet seçime doğru daha da artacaktır. Hiç bir ilde ekmeğini yediği bir kuruma böyle tavır koyan personelin olduğunu sanmıyorum. Bu arada belediyenin taşerona verdiği işlerin yeterince denetlenmediği yönünde yakınmalar var. Bunu faturası belediyeye çıkacak.

------------------

TOPLU ULAŞIM FELÇ

Bir de kangren haline gelen şehir içi toplu ulaşım sorunu var. Belediye başkanı bir gün minibüs duraklarına elemanlarını göndersin. Duraklarda saatlerce minibüs bekleyen halkın neleri söylediğini,bunun sonucunun kime yüklenmek istendiğini duysun. Bir de balık istifi dolan araçlarda halkın feryadını dinlesin. Burada tek suçlu belediye olduğunun reklamı yapılıyor. Ben halk arasında çeşitli kesimlerle görüşen biriyim. Bu konulara Belediye Başkanı Gürkan el atmalı. Eğer bunların önemi yok derse kendi bileceği iş. Seçim geldiğinde umduğu dağlara kar yağabilir hatırlatırım. Bu arada seçimden beklentisi olanlar da pusuda bekliyor. Haberi olsun….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.