Seçimlerin gündemde olduğu aylar siyasi parti mensuplarını yol ayrımına getirir. O partilerle ilgisi olmayan bazı kişilerin desteği ile  o partilere monte edilenler böyle kritik zamanlarda siyasi gelecekleri için yeni arayışlara girerler.   Yeni yapılacak seçimde yine yer bulabilmek için  kulislere   başlarlar.

Bulundukları partide istediğini bulamayan  telepleri karşılanmayan  çakma siyasiler yeni dönem için daha güvenli olacağı bir liman  için  böyle günlerde  faaliyete  başlarlar. Sadece parti örgütlerinde değil mahalli idarelerde de sığıntı olanlar onun bunun onayı ile,  işe göre adam yerine torpille  adama göre iş mantığı ile partilerde  görev kapan yanar döner, her ortamda kendine yer bulan kişiler için böyle zamanlar pazarlığın kızıştığı  zamanlardır. Böyle seçim öncesi günleri omurgasız kişilerin pazarlarının başladığı zamanlardır.

Böyle günlerde partilere hiç ayak basmayan kişilerin sık sık partileri ziyaret ettiklerini, bulundukları partilerde mutlu olmayanların başka parti yetkilileri ile görüşerek o partinin yetkililerine şu anda  içinde bulunduğu partinin çalışmalarını ve zaaflarını sızdırarak,akılları sıra  kendilerine ilgi gösterilmesini ima ederler.

Ne yazık ki, bazı partililer bu talepleri seçim öncesi  ortamında  başarı kabul edip olumlu karşılar bir başka partiden kendi partilerine gelecek kişileri bir başarı olarak görür. Bunu övünerek duyururlar.Bu yanar döner kişilerin bir süre sorma kendi partilerinde de umduklarını bulamayınca bir başka partide yer arayacağı akıllarına gelmez.Onun için böyle günler parti örgütlerince  çok dikkat edilmesi gereken günlerdir.Bazıları muhbirlik yaparak bir başka partinin kapısını aralamak  ister.Böyle kişiler siyasette güven duyulmayan  bukalemun türü insanlardır.Bakıyorum gerek siyasi partilerde görevli gerekse belediyenin çeşitli kademelerinde bugüne kadar görev yapanların son zamanlarda farklı bir arayış içindeler.

Özellikle belediyelerde işini savsaklayan adeta belediyeyi başarısız göstermek için çaba harcayan kişilerin olduğu siyasi kulislerde tartışılıyor.Belediye Başkanı Recep Gürken tecrübe sahibi bir siyasetçi  basit bir inceleme ile bunları belirleyebilir.Böyle kişilerin seçim yaklaştıkça görevlerini istismar etmeleri daha da artacaktır.Zira onlar bu partiye  gönül vermiş ilkelerini benimsemiş   kimseler değildir.  Hariçten  onun bunun onayı ile monte edilen kişilerdir.Onlar böyle zamanlarda başka partilerce de mühre olarak kullanılır.Belediyede böyle bir hava yaratmak isteyenlerin olduğunu, bu kişilerin suni gündem yaratarak belediyeyi kötü göstermeyi amaçladıklarını,faturanın belediyeye yüklemek  çabasında  olduklarını hatırlatmak isterim.Teşbihte hata aranmaz denilir. Hani bir darbı mesel vardır.Padişah kendisine muhbirlik yapan kişilerin bir süre sonra  yok edermiş.

------------------

PARTİ ÖRGÜTLERİNDE DE DURUM FARKLI DEĞİL

Mahalli idare kadrolarında olduğu gibi parti örgütlerinde de  bu zamanda yeni kapı  arayışı işinde olan seyyar kadrolar az değil. Örneğin partisi için  daha önceler canını vereceğini söyleyen bir CHP’ii ,ile konuştum bu kez partisini yerden yere vuruyor.İktidarın tüm hatasını kendi partisine yüklüyor.Genel Başkanı için etmediği söz kalmadı.CHP’nin son zamanlarda tutarlı bir politika izlediği yönünde partinizde genel kanı var dediğimde bu  muhterem bunun aldatmaca olduğunu partiden İYİ Partiye kaymaların yaşandığını ve kendisinin de bu düşüncede olduğun açıkça ifade etti.Partinin bugüne kadar kalıcı kadrolarından  biri olduğunu sandığım bu kişinin tavrı beni de hayrete düşürdü.

Onun için diyebilirim ki, bu seçimde CHP’nin işi o kadar kolay değil.Her ne kadar  bu partiye ülke genelinde  bir eğilim olsa da CHP’nin kalesi olarak bilinen bir ilde bunun  aksi  yönde partiyi karalayıcı çalışmalar var.

Bunu büyük oranda parti teşkilatının  yeterince aktif olmadığından halkın içine girmediğinden  kaynaklandığı bir gerçek.,Partini taşra  örgütlerinin üst yönetimin çalışmalarına ayak uyduramamasını  seçimde CHP’ye pahalıya mal olacağı kuşkusuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.