Seçimin yaklaşması milletvekili sıralamasının belli olmasıyla   ülkede günden bu alanda  odaklandı. Bu arada piyasanın adeta freni patlayan bir araca dönmesi gündem dışı kaldı.

Halkımız , özellikle yiyecek satılan yerlere baktıkça gözlerine inanamıyor.Bugüne kadar en ucuz yiyecek  ürünü kabul edilen soğanın kilosu otuz liraya yaklaşmış. Diğer yiyecek ürünlerinde de durum öyle.Pazarlarda halk  sadece evinin ihtiyacı olan ürünlere bakmakla yetiniyor.Özellikle dar gelirlileri durumu daha da içler acısı.Pazar atıklarında yiyecek arayan kimseleri gördükçe insanın yüreği sızlıyor.Bir yiyecek cenneti olan, bu alanda bir süre öncesine kadar örnek gösterilen ülkemizde bugün  yiyeceklerin büyük bölümü  Kanada ve başka ülkelerde geliyor.İhtiyacımız olan bu ürünler kendi topraklarımızda yetişiyordu.Kendi ihtiyacımızdan öte  ihracat da yapıyorduk.Ne oldu da tüm tarım ürünlerinde başka ülkelere muhtaç hale geldik.Bunu sorgulanması gerekir.Siyasete soyunanlara halkımız bu yönde ne yapacaklarını,bu önemli sorununa  ne gibi çözüm getireceklerini sormalı.

Bugün için halkın en büyük sorunu geçim sorunudur .Toplum siyasilerin birbiri ile didişmesi ile ilgilenmiyor.Nasıl yaşamını devam ettireceği çabasında.

Anlaşılan bu dönemde siyasilerin işi çok zor olacak.  Daha önceki yıllarda olduğu gibi siyasilerin halkı gerçekleşmeyen vaatlerle kandırıp peşinden gitmesini sağlaması çok  güç.Bu bir aylık seçim döneminde millet vekili adayları halkın çözümlenmeyen bu sorunları ile karşılaşacak.

Bu konuda halkı inandıracak  cevap veremeyenlerin halktan oy alması çok zor.Geçim sıkıntısı halkın siyasetçilere olan bağlarını da zedeledi.

Bakıyorum, düne kadar  bir partiye destek veren vatandaşlar,geçim sıkıntısı nedeniyle karşı olduğu partilere oy verecek duruma geldi.Geçim zorlukları toplum arasında barış ve güveni de sarsıyor.Aile kavgaları,boşanmalar artıyor. Öğrenciler yeterli gıdayı alamıyor.Bu durum  gelecek neslin sağlıksız yetişmesine neden olabilir.

Ata’mız “sağlam kafa sağlam vücutta  bulunur ”diye boşuna dememiş.Bir eli yağda bir eli balda olanlar halkın bu önemli sorununa vakit geçmeden el atmalı.Yoksa halkın sıkıntısı onları  da koltuklarında eder.

---------------

FIKRA

ADANALI İLE KARSLI

Adanalı ile Karslı iki arkadaş memleketlerinin ne kadar soğuk ve sıcak olduklarını anlatıyorlardı.

Karslı:

- "Bizim oralar öyle soğuk olur öyle soğuk olur ki, kışın inekleri sağabilmek için altlarına mangal koyup onları önce ısıtmak zorunda kalırız."

Adanalı, buna cevaben şöyle dedi:

- "Sorma arkadaş, bizim Adana'da da öyle sıcaklar olur ki, tavuklar haşlanmış yumurta yumurtlamasın diye buz yuttururlar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.