Seçim  zamanı yaklaştıkça bakıyorsunuz siyasi parti sözcüleri bugüne kadar hiç  akıllarına gelmeyen vaatleri  birbiri  ardına sıralıyor.

Rahmetli Demirel’in dediği gibi  biri ne vaat ediyorsa diğeri bir fazlasını  öneriyor.İnsanlar bunu duydukça keşke her yıl seçim olsa da böyle müjdeleri duysak  diyor.

Bakıyorsunuz seçim öncesinde yine  halkın yararına olan  bir dizi kararlar alındı.Bugüne kadar gündemde olmayan bu kararlar neden daha önce gündeme gelmedi.? Bunun altında yatan gerçek , bu vaatlerle halkı kandırıp koltuğu bir kez daha  kapmak.

Verilen  sözler tutulmasa da  bugüne kadar olduğu gibi  halk nasıl olsa bunu unutur,anlayışı var.Bunda haksız da sayılmazlar. Daha önceki seçimlerde verilen sözleri bir hatırlayalım.

Bugüne kadar onların  ne kadarı   gerçekleşti. Bunları yeni  bir müjde imiş gibi halka sunuyorlar.Medya kanalları   ve bunlara çanak tutan   gedikli televizyon sunucularınca  süslenerek  bunlar müjde gibi halka duyuruluyor.

Hiç kimsenin, bu söylediklerinizi daha önce de söylediniz neden yapmadınız diye sormak aklına gelmiyor.

Dilim varmıyor fakat, halkı balık hafızalı sanan siyasi parti sözcüleri her seçim döneminde bu asılsız vaatlerini halka kabul ettirebiliyor.

----------------

HALK SORGULAMAYI ÖĞRENMELİ

Toplumumuzda bir türlü gelişmeyen siyasileri sorgulama anlayışı sonucu politikacılar saltanatlarını sürdürüyor.

Seçimin yaklaştığı şu günlerde  halkımız  siyasete soyunanları  iyice sorgulamalı ,onları sınavdan geçirmeli. Bazılarından verilen sözler “bugüne kadar neden gerçekleşmedi” diye sorulmalı.Bazılarına da “verdiğiniz sözlerin arkasında duracak mısınız.? Bunlar da daha önce verilen sözler gibi olmasın” diye siyasilerin halk tarafından denetlendiği izlenimi .verilmeli

Eğer her söylenen söz doğru kabul edilip onaylanırsa bugüne kadar siyasilerin uyguladığı halkı kandırma yöntemi  yine  deva etmesine onay vermiş olunur.

Demokrasisi  gelişmiş,   kuralların  hakkıyla  uygulandığı ülkelerde  en geçerli yöntem,halkın siyasileri sıkı denetim altına almasıdır.Bunu yapanlar gerektiğinde yapılan hataları halka kitlesel olarak  duyurma  geleneğini kazanmış olmalarıdır.

Ne yazık ki, toplumumuzda siyasileri sorgulama, gerektiğinde hesap sorma  yöntemi  bir türlü gelişmedi .halkımız  siyasileri ancak  oy verme  zamanı hatırlıyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.