Mahalli seçimleri gündemde. Bazı partiler iç çekişmeleri ile uğraşırken iktidar partisi AK Parti  ve ortağı seçim hazırlıklarına hız verdi. Mahalli seçimlerdeki başarı parti üst yönetimleri ile bağlantılı olduğu kadar mevcut belediye başkanlarının başarısı  ile değerlendirilir.
Daha önceki mahalli seçimlerde bunun örneklerini gördük.İktidar partisi tüm imkanlarını seferber etmesine karşın İstanbul  ve Ankara seçimleri muhalefet partilerinin başarısı ile sonuçlandı.
Belediye   seçimlerinde halk bulunduğu  yerdeki belediyenin başarılı olup olmadığına bakıp oyunu daha ziyade  ona göre  kullanır.
Partilerin genel oyları ile mahalli seçimlerdeki oy farkları bundan kaynaklanıyor.
Bu seçimle daha önceki seçimden daha çetin geçeceğe benziyor.
İktidar partisi büyük kentlerdeki belediye başkanlıklarını kazanabilmek için yine tüm imkanlarını kullanacak. Muhalefet partilerindeki dağınıklık böyle devam ettiği sürede bunu rahatlıkla başarabilir.
Muhalefet tekrar bir araya  gelmesi halinde  iktidar partisinin işi, zora girebilir. Zira, muhalefetin elindeki büyük şehir  belediye başkanları daha önceki belediye başkanlarına oranla  halkın  beğenisini kazanmış görüntüsü veriyor.
Mahalli seçimlerde bu başarı, halkta  parti bağımlılığının önüne geçiyor.Halk kendine en yakın olan  mahalli idareye  partisini dikkate almadan destek verebiliyor.
Ülkemizde bunun çok örnekleri var. Bugün her ne kadar mahalli seçimde iktidar partileri şanslı gibi görünse de bundan önceki seçimlerde olduğu gibi  beklentileri gerçekleşmeyebilir.
-----------------------------------------------------------------------------
PARTİ YÖNETİCİLERİ HALKA NE MÜJDE VERECEK
Özellikle iktidar partisi seçim öncesi verdiği sözlerin arkasında duramadı .Bugün halkın  ekonomik durumu ortada .Böyle bir ortamda iktidar partilerinin topluma ne vaadi olabilir? Onların bu seçimde ön planda olmaları görüntüsü  başarılarını engelleyebilir.Halk mahalli seçimleri unutup kendilerine cevap veremeyecekleri soru yöneltecektir.Bu durum tüm imkanlarına rağmen mahalli seçimlerde iktidar ve destekçilerinin  başarısını engelleyebilir.
Halk mahalli seçimlerde  parti  bağlılığını dikkate almıyor.Ekonomideki uygulamaların böyle halkı ezdiği bir dönemde  iktidar partisi mahalli seçimde  umduğunu bulamayabilir.
O da muhalefet partilerinin aralarındaki sürtüşmeyi ,küçük hesapları bir yana bırakıp ortak karar vermeleri ile mümkün olabilir.
Seçime daha altı  ay  var.O zamana kadar köprünün altından çok sular geçer.Onu da bekleyip göreceğiz.    
-----------------------------------------------------------------------------
FIKRA
KARDEŞİNİN VARİSİYMİŞ
İsviçreli milyarderin çok sevdiği kardeş olan iki okul arkadaşı vardı.
Bunlar çalışmalarına rağmen geçim sıkıntısından kurtulamıyorlardı.
Her yıl banker arkadaşının doğun yıldönümüne kutlamaya gelen kardeşler, bankerden onar bin dolar yardım alıp  yaşamlarını sürdürürlerdi.
Yine bir yıldönümü kutlamasına kardeşlerden sadece biri geldi.
Banker hayretle sordu:”Kardeşin nerede yoksa hasta mı.?”
-“ hayır sizlere ömür altı ay önce vefat etti”
 Banker” Vah vah başınız sağ olsun çok üzüldüm” dedi.
  Arkadaşına bu kez yalnızca 10 bin dolarlık çek verince”
“Ya kardeşimin hakkı nerede?
-“o vefat etmiş ya”
-“Adam ellerini havaya kaldırarak:
 “Ya bu çok haksızlık oluyor.O öldü fakat ben onun yegane varisiyim”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.