Ülkemizde ekonomik sorunlar nedeniyle adeta aklımızın durduğu günleri yaşıyoruz. Dövizi frenlemek mümkün değil, almış başını gidiyor. Bugünü. İçin dolar17 lira sınırına dayandı. "Beni dolar ilgilendirmez ben Türk parası kullanıyorum" demek keşke yeterli olsa. Ülkemizin her alanında dolar etkili, Alışverişler onun üzerinden yapılıyor. Türk parası ile bugünün koşullarında uluslararası alanda ticarete imkan sınırlı. Keşke dolar bu kadar ticari yaşamımıza girmeseydi.

Devletimiz büyük yatırımları onun üzerinden yapıyor. Yurt dışı alışverişlerde geçerli para döviz. Kurlarım düşük olduğu zamanda ülkemizde yapılan hizmetler, yatırımlar dolar bazında olduğu için, doların yükselmesiyle yapılan anlaşmalar sonucu şimdi kat kat fazla ücret ödeyeceğiz. Bu ülke kaynaklarının borca gitmesi bir anlamda fakirleşmemiz oluyor.

--------------------------------

SİYASİLER YANGINA KÖRÜKLE GİTMEMELİ

Böyle bunalımlı zamanlarda iktidar da muhalefet de itidallı davranmalı. Muhalefet olanlara karşı çıkmak, karalamak yerine bu badireden çıkış yollarını göstermeli. İktidar ise bu olanların belli güçler tarafından tezgahlandığı yolunda afaki suçlamalar yerine ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum hakkında halka doğru bilgi vermeli.

Halkımız fedakardır gerektiğinde zorluklara katlanmasını bilir. Eğer ülkemiz için bir komplo, tuzak varsa onu göğüslemekten çekinmez kabullenir . Yeter ki halka doğru bilgi verilsin. Siyasi partilerin suçu onun bunu üzerine atarak bu badireden kurtulamayız. Kurtulamadığımız da ortada. Çünkü ekonomik bunalım azalacağı yerde günden güne artıyor. Bu sonunda çarşı pazara, dolarla iş yapan işverenlerimize yansıyor. Zaten borç içinde kıvranan dar gelirliler bu şartlarda, üstelik kış günlerinde yaşamlarını nasıl devam ettirecek?

İnsanların yaşam hakkının en vazgeçilmez, doğal hakkı olduğunu unutmayalım. O tehlikeye girerse, geçim zorlukları dayanılmaz düzeye gelirse bunun sonunda toplum arasında huzur tehlikeye girebilir.TBMM'de yaşam koşulları iyi olanların bu konuda sağlıklı bilgiye sahip olmadığı ortada.Ekonomik zorluklar konusunda abuk sabuk gerekçeler ortaya koyuyor. Bu mantıkla sorunun çözümü mümkün mü?

-----------------------

ASGARİ ÜCRET DIŞINDA ÇALIŞANLAR NE YAPACAK?

Asgari ücrete yüksek oranda zam yapıldı. Bu alanda çalışanlar nispeten rahata kavuşacak.

Peki, bunun altında ücretle geçinmek zorunda olan çoğu emekliler ne yapacak. Fiyatların dur durak bilmediği bir zamanda onların yaşam koşulları daha zora girmeyecek mi?

Muhalefet partisi CHP "Biz belediyelerimizde çalışanlara daha yüksek oranda zam yapacağız" diye akılları sıra bir alternatif çözüm olarak sunuyor. Peki onun dışında düşük geliri olan vatandaşlar ne yapacak.? Toplumun çoğunluğunu bu nüfus oluşturuyor. Onun için asgari ücretle iş çözümlenmiyor. Önemli olan piyasayı denetleyip dar gelirli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek. Bu sağlanamazsa gerisi hikaye.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.