Mahalli seçimler nedeniyle bu günlerde  halkın önemli sorunları ikinci planda kaldı, unutuldu  meydan  siyasilere kaldı.

Her zaman olduğu gibi ,mahalli seçim öncesi bakıyorsunuz iktidarı, muhalefeti ile halkın sorunlarını çözebilecek farklı ve afaki ı reçeteler sunuyor.

Bunların  çoğu gerçekleşmeyecek vaatler olsa da bu konuda hesap sorma alışkanlığı olmayan halkımız yine bu boş vaatlere kanıyor.

Bizim ülkemizde en etkili siyaset  uygulaması halkı  hayal ürünü projelerle  kandırma yöntemi ile yapılıyor.

Siyasi aktörler verdikleri sözlerin gerçekleşmesi mümkün olmasa da halkın bunu kabullendiğini bunun kendilerince  en güvenli yol olduğunu biliyor.Ne yazık ki halkımızın bir bölümü de siyasileri bu  yalan rüzgarına  kapılıyor,oralarda yararlanacağı bir kapı bulup ben de bundan   faydalanmak istiyor.Bunda da günümüz siyasi koşullarına baktığımızda haksız  da değiller.Siyasetin bir hizmet kapısı olma yerine  bir menfaat kapısı görüntüsü vermesi halkın bir kesimini  bu yola itiyor.Bölgemizde ve ülkemizde bunun çok örnekleri var.Ne yazık ki halkın  siyasileri sorgulama yöntemi olmadığı için  siyasetten nemalananların yaptıkları  her zaman yanına kar kalıyor.Bu günlerde artan girdi fiyatları ile geçim koşulları iyice zora giren,çaresiz kalan halkımızın temsilcileri bu konularla meşgul olmuyor.

Ülkemizde en çok yozlaşan ,işlevini yitiren kuruluşlar, meslek odaları  ve sendikaların üst yöneticileri dar gelirlilerin  yaşam şartlarının dayanılmaz boyutta olduğu bu günlerde  onların sesini duymak mümkün değil. Kıyak maaşlarını, koltuklarını bırakmamak için  bukalemun gibi renkten renge giriyorlar.Yöneticilerin, üst makamların  gözüne girmek için dokuz takla atıyorlar. Sonunda bunun faturası  yine halka çıkıyor.Halkımızda  ise  bu sorunlar aile toplantılarında kahve köşelerinde   birbiri ile tartışarak çözmeye çalışıyor.

Halkın bu ilgisizliği ünlü şairimiz Nazım Hikmet’in “Akrep gibisin  kardeşim, korkak ve karanlık içindesin “ dizeleri ile başlayıp halkın ilgisizliği  için söylediği  “Kabahat senin demeğe dilim varmıyor ama, kabahatin çoğu senin kardeşim”  benzetmesinde haklılık payı yok mu?

Güvencesi   her zaman  halka dayanmayan idarelerde kalıcı huzur ve  çağdaş demokrasiye ulaşmak  çok zor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.